close
Agenda culturală

80 de ani de la inaugurarea Marii Fresce a Ateneului Român

Împlinirea a 80 de ani de la inaugurarea Marii Fresce a Ateneului Român va fi marcată, în această seară, prin evenimentul intitulat „Regal pentru Centenar”, care va include un concert vocal-simfonic, lansarea unui film documentar şi o expoziţie foto.

Evenimentul, care va avea loc în sala de concerte a Filarmonicii „George Enescu”, va debuta la ora 19:00 cu un concert vocal-simfonic sub bagheta maestrului Iosif Prunner, susţinut de Orchestra şi Corul Filarmonicii, în cadrul căruia vor fi interpretate piese din repertoriul naţional.

„Regal pentru Centenar” va continua cu lansarea filmului documentar intitulat „Marea frescă a Ateneului Român” şi cu alocuţiuni susţinute de patriarhul Daniel şi de înalţi reprezentanţi ai spaţiului cultural românesc. Totodată, în foaierul Ateneului Român, participanţii vor putea vedea o expoziţie fotografică dedicată monumentalei fresce, care descrie pictural, în 25 de scene, istoria poporului român.

Tags : Marea frescă a Ateneului RomânRegal pentru Centenar”

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.