close
ActualitatePromovate

Ajutor umanitar pentru R. Moldova: 20 de camioane cu materiale sanitare. Ludovic Orban: Guvernul României face un gest umanitar, de solidaritate, pentru cetățenii Republicii Moldova

stiri.tvr.ro - captura video

Un convoi de 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite de România Republicii Moldova pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 a plecat miercuri dimineață din Piaţa Victoriei, în prezenţa premierului Ludovic Orban.

http://media.tvrnews.ro/video_local/202005/ajutor-umanitar-moldova-export-site-93710000_93710000.mp4?_=2

Convoiul format din 20 de camioane se va deplasa din rondul din Piaţa Victoriei în direcţia DN1, pe Bulevardul Aviatorilor.

Alături de premier, la eveniment vor fi prezenți ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Dan-Paul Iamandi.

Ajutorul constă în 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2 800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aprox. 80 000 l alcool sanitar.

Guvernul a aprobat în şedinţa de săptămâna trecută acordarea unui ajutor umanitar pentru Republica Moldova în valoare de 16,5 milioane de lei, sub forma unor materiale sanitare necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiei cu coronavirus.

Guvernul României face un gest umanitar, de solidaritate, pentru cetăţenii Republicii Moldova. Am decis în Guvern să alocăm din fondul de rezervă o sumă de 16, 5 milioane de lei.  Guvernul României donează către cetățenii din R. Moldova materiale și  medicamente absolut necesare:  500 de mii de măști FPP2 , 25 de mii de combinezoane, 200 de mii măști, medicamente – 1200 de flacoane de plaquenil, 25 de mii de biocide, 45 de mii de flacoane de spirt, viziere, a spus Ludovic Orban.

(stiri.tvr.ro)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.