close
ActualitatePromovate

Apel deschis pentru scurtmetraje de dans românești

Aflat la cea de a treia ediție, Bucharest International Dance Film Festival (http://www.bidff.ro) organizează, în premieră, o competiție dedicată exclusiv filmelor de dans românești. Pe această cale, BIDFF invită regizori, coregrafi și artiști vizuali să își înscrie filmele de dans în competiție.
BIDFF are loc între 7 și 10 septembrie 2017 și aduce la București cele mai noi filme de dans din lume, o expoziție de artă vizuală, performance-uri, workshop-uri și conferințe.

Tema ediției din acest an este The Age of The Strange și pune sub semnul întrebării autenticitatea existenței cotidiene în contextul unei lumi nesigure.

BIDFF caută filme inovatoare, cu un mesaj câteodată transparent, câteodată codificat, provocând publicul la un schimb de informații despre viața socială, politică, emoții puternice, locuri neobișnuite, îmbinând limbajul corporal și cel cinematografic.

BIDFF promovează toate stilurile și esteticile de mișcare, selectând filme cu un concept puternic, a căror realizare cinematografică este într-un raport de interdependență cu tema aleasă și modalitățile de expunere. Pe această cale încurajăm experimentul artistic și inițiativele curajoase.

CERINȚE PENTRU ÎNSCRIERE
În competiție pot fi înscrise scurtmetraje de dans (ficțiune, documentar, animație).
Pentru ca un film să fie luat în considerare în Compeția Românească trebuie ca, fie regizorul, fie coregraful să aibă naționalitate română sau filmul să fie produs sau co-produs în România.
Sunt eligibile filmele de scurtmetraj produse după ianuarie 2015, cu o lungime maximă de 15 minute.
Calitatea fișierului video destinat proiecției din cadrul festivalului, în cazul selecției, trebuie să fie Full HD, rezoluție minimă 1920 x 1080.
Pot fi inscrise maxim 2 filme/participant (ambele vor fi luate în considerare).
Nu se acceptă filmări ale spectacolelor sau repetițiilor, filmele înscrise trebuind să fie creații cinematografice sau abordări specifice artei video cu caracter experimental.

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Pentru înscrierea filmelor vă rugăm să completați în engleză următorul formular: https://tinyurl.com/bidffrocompetition

TERMEN DE ÎNSCRIERE

Înscrierile se pot face până la data de 1 august 2017, ora 22:00.

Mai multe informații despre festival: http://www.bidff.ro

Comunicat de presă Centrul Național al Dansului

Tags : bidffconcursdansfilmformulareinscrieri

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.