close
Creștinătate

Arhim. Zacharia Zaharou a conferenţiat la Mănăstirea Sf. Tihon, SUA

Renumitul Arhim. Zaharia Zaharou a vizitat recent Mănăstirea şi Seminarul Sfântul Tihon din Statele Unite ale Americii. În faţa unui public numeros format din monahi, elevi seminarişti şi credincioşi, ucenicul parintelui Sofronie Saharov a susţinut două conferinţe cu tematică spirituală.

Prima prezentare a duhovnicului mănăstirii „Sf. Ioan Botezătorul” din Tolleshunt Knights, Anglia, intitulată Despre preoţie, a fost adresată mai mult viitorilor clerici, iar a doua a avut ca temă situaţia creştinismului în zilele noastre.


Arhim.  Zaharia s-a născut și a crescut într-o familie ortodoxă din Cipru. A studiat chimia la Londra, iar apoi s-a îndreptat către Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul, devenind ucenic al Parintelui Sofronie Saharov.

A studiat apoi teologia la Institutul Sfântul Serghie din Paris. A tradus numeroase cărți din limbile rusă și greacă. Este autorul volumelor Lărgiți și voi inimile voastre! și Omul tainic al inimii: Cultivarea inimii în Antropologia Ortodoxă.

În data de 5 septembrie 2015, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i-a oferit Părintelui Zaharia Zaharou Crucea Patriarhală, în semn de apreciere pentru activitatea sa îndelungată, rodnică și folositoare Bisericii și societății.

Sursa: Orthodox Christianity

Tags : Arhim. Zaharia ZaharouSfântul Tihon din Statele Unite ale Americii

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.