close
ActualitatePromovate

Artista Ribale Wehbé va concerta la Bacău pentru Irene, fiica Arhid. Mihail Bucă

Ribale Wehbé, muzicolog și interpret de muzică bizantină și orientală, va concerta duminică la Biserica Militară „Sfântul Gheorghe și Eroii Neamului” din Bacău pentru Irene Ecaterina, fiica Arhid. Mihail Bucă, Protopsaltul Catedralei Patriarhale.

Concertul din 10 iulie, intitulat „Alături de Irene”, va avea loc de la ora 18:00 în biserica parohiei băcăuane, situată pe Str. Constanței nr. 1.

Împreună cu artista libaneză va cânta și Pr. Alexandru Grigoraș de la Parohia Sascut Sat – Schineni.

Irene, în vârstă de trei ani, a fost diagnosticată cu leucemie la finalul lunii mai. Din nefericire, Irene are și sindrom Down.

Fetiţa urmează tratament cu citostatice la Institutul Clinic Fundeni, unde este însoţită de mama sa. În funcţie de cum decurge situaţia medicală, este posibil să aibă nevoie de tratament de specialitate şi în străinătate, care ar necesita fonduri consistente.

Arhidiaconul Mihail Bucă slujește la Catedrala Patriarhală din 1997, este fondatorul și dirijorul Grupului Psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale și are cinci copii împreună cu soția sa, Daniela: Nicolae, Maria, Iustin, Anastasia și micuța Irene.

Ribale Wehbé

Ribale Wehbé, în vârstă de 22 de ani, este originară din Liban, țară unde creștinii ortodocși sunt minoritari.

Are Licența în Educație muzicală și muzicologie de la Universitatea Antonină Baabda – Liban (2020) și Diploma de Muzică bizantină de la Școala de Muzică Bizantină a Arhiepiscopiei Atenei – Grecia (2021). Între timp, își continuă pregătirea în Muzică orientală, cântă la pian și la oud (instrument oriental pentru muzica arăbească). Când nu are concerte, predă Muzică bizantină și orientală.

„Nu mi-am propus să fiu celebră și nici nu mă văd astfel, dar sunt foarte recunoscătoare că îi ajut pe oameni să se roage. Iar scopul meu este să fac cât mai mulți oameni să cunoască muzica bizantină și frumusețea ei”, spunea artista într-un interviu anterior pentru Basilica.ro

Via https://basilica.ro

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.