close
CreștinătatePromovate

Au ei ce au cu inima Ortodoxiei

Din nou încearcă derbedeii de politicieni să îl țintuiască pe Hristosul Euharistic de cruce.

Au ei ce au cu inima Ortodoxiei și cu Euharistia cea dătătoare de viață și li se pare lor, gunoaielor sociale, că rânduiala liturgică a Sfintei Împărtășanii, trebuie administrată după cutumele pandemiei. Adică îl ambalăm pe Hristos după stilul și nevoile vremii.

Unora li se pare normal acest lucru, având în vedere criza psihologică și morală a acestei pandemii, iar de frica contaminării caută moduri de a practica liturgica euharistică după criterii laice. Lor nici nu le trece prin cap că prin aceste decizii și opinii liturgice profane, aduci de fapt ofensă lui Dumnezeu. Dumnezeu cere de la noi curaj nu frică.

Iar dacă ne cere frică, ne cere frică de Dumnezeu și de a nu săvârși păcate, nu frica de îmbolnăvire. Euharistia lumii trebuie să fie mai presus de îmbolnăvirea lumii. Dacă omul pune înainte frica de îmbolnăvire, iar nu frica de Dumnezeu, atunci nu se găsește vrednic de Dumnezeu. Acel om nu este vrednic să se numească credincios. Iar dacă mai și gândim că pentru pofta noastră euharistică combinată cu frica de îmbolnăvire îl ,,ambalăm pe Hristos în pungi de unică folosință și dăruit omului cu lingurițe de picnic, am devenit chiar demonici.

Nici diavolul nu se atinge de Trupul și Sângele lui Iisus Hristos, însă omul ateu, politicianul lichea, slugă și inchizitor al Satanei, dă cu Hristos de pământ. El gunoiul social. Îi stă lui în lada de gunoi a conștiinței sale, împuțită de griji meschine și politici diabolice, ideea de îmbolnăvire la Sfântul Potir. El care nu a citit nici o dată un catehism ortodox.

Și acum în mascarada penibilă a pandemiei, îi arată el lui Dumnezeu că îl strânge de gât prin legi și impuneri nerușinate.

Rușinos din partea lor și mai rușinos din partea noastră, că de frica îmbolnăvirii, mai să fim de acord cu astfel de inovații de ,,criză”.

(Text propus de Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.