close
Creștinătate

Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Vatoped va fi adus în România

STIRE IMPORTANTA !!! BRAUL MAICII DOMNULUI VINE IN ROMANIA

Dragii mei,

Am primit nenumarate mesaje, mai ales de la surorile ortodoxe, care exprimau regretul ca nu pot ajunge la Sf. Munte ca sa se inchine la diverse odoare de mare pret care sunt pastrate acolo.

Iata ca vine o veste minunata.

Poate ca cel mai de pret odor o sa vina in Romania.Este vorba despre racla din Sf. Munte care pana in 2011 nu mai iesise de 200 de ani din Vatopedu. NU ESTE VORBA DE FRAGMENTUL DE LA MANASTIREA KATO XENIA CARE A MAI FOST IN ROMANIA.

Simpla atingere a acestui odor poate face minuni pentru cel ce se roaga cu credinta.

N-am idee cum s-a reusit acesta MINUNE, dar va spun ca atunci cand Braul a fost dus in Rusia, s-a facut dupa interventia PERSONALA a lui Vladimir Putin. In Rusia s-au inchinat milioane de pelerini la racla si a fost nevoie de prelungirea programului de vizitare datorita cozilor interminabile.

Mai jos aveti stirea.

 

Racla cu Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos va fi aşezată spre închinare credincioşilor la Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva – Voluntari, în perioada 30 mai – 2 iunie 2019.

Potrivit Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Bucureştilor, programul evenimentului este următorul:

Joi, 30 mai 
ora 10:00 – întâmpinarea delegației de la Mănăstirea Vatopedu din Sfântul Munte Athos, de un sobor de preoți din orașul Voluntari, condus de Preacucernicul Protopop Cristian Burcea, Protoieria Ilfov Nord, în calitate de delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel;
ora 18:00 – Slujba Vecerniei și a Acatistului

Vineri, 31 mai
ora 08:00 – Utrenia și Sfânta Liturghie oficiate în pridvorul bisericii Parohiei Sfânta Cuvioasă Parascheva – Voluntari, sau în paraclisul parohiei, în funcție de starea vremii;
ora 18:00 – Slujba Vecerniei și a Acatistului;

Sâmbătă, 1 iunie
ora 8:00 – Utrenia și Sfânta Liturghie oficiate în pridvorul bisericii Parohiei Sfânta Cuvioasă Parascheva – Voluntari sau în paraclisul parohiei, în funcție de starea vremii;
ora 18:00 – Priveghere (Vecernie cu Litie și Utrenie).

Duminică, 2 iunie 
ora 9:00 – Sfânta Liturghie arhierească, oficiată în pridvorul bisericii Parohiei Sfânta Cuvioasă Parascheva;
ora 18:00 – Slujba Vecerniei și a Acatistului;

Mănăstirea Vatoped se află la mijlocul țărmului de nord al peninsulei Athos, pe o colină la capătul de est al golful Strymonic.

Tradiţia îl menţionează ca fondator al Vatopedului pe împăratul Constantin cel Mare (306-337).

(basilica.ro)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.