close
Foto

BUCURESTIUL CENUSIU SI MURDAR. Secvente

Fotografii: Cristian Botez

In 30 de ani Bucurestiul asta a ajuns o mizerie!

Pur si simplu nu-l mai suport! M-am nascut in alta lume. Aceleasi blocuri pe care le vad acum, in urma cu trei decenii macar erau curate. Imaginati-va ca 30 de ani nu va zugraviti casa si nu faceti curat in curte, in fata blocului, ca toate zidurile se inegresc de fum si praf, se coscovesc, iar pe ele atarna panze si fasii imense de plastic si ele imputite, pe care unii le numesc reclame.

Ce postez acum nu sunt, nici pe departe, cele mai bune fotografii ale mele. Stateam in statie la 381, la Sf. Gheorghe-culmea! loc numit „kilometrul zero al Capitalei”, si m-am uitam in jur. Am inceput sa fotografiez in sila, pe de-o parte , dar si cuprins de o imensa stare de tristete, de o lipsa imensa de speranta de a mai vedea vreodata orasul asta curat!
Ultimele zile(ca sunt zile, saptamani, luni, ani) pe care, prin bunatatea lui Dumnezeu, le voi mai petrece pe acesta planeta, imi doresc sa le traiesc in alta parte. In bazinul mediteranean sau in America Centrala. Sunt pregatit pentru supravietuire intr-un mod frumos intr-un loc in care sa nu ma mai intereseze disputele politice, in care sa nu mai simt dureros subcultura care a pus stapanire pe societatea romaneasca, grobianismul, proasta crestere si tupeul bolnav al generatiei tinere de azi, un loc in care sa fiu mai aproape de natura, unde ochii sa nu-mi mai fie violentati de mizerie urbana si morala. Prefer sa traiesc printre straini. Am calatorit in 42 de tari, pe patru continente! Am cunoscut sumedenie de oameni, comunitati, culturi aparte, de la cele mai simple, la unele complexe. imi cunosc capacitatea de adaptare. Cu tot handicapul meu presupus de un transplant de ficat. Sunt pregatit sa am grija de mine si in acest sens! Am, si las la o parte orice urma de modestie, abilitatea de a ma adapta si de a ma bucura doar de ceea ce este frumos in jurul meu si de ceea ce mii face bine. Fizic si sufleteste.

(Cristian Botez)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.