close
Actualitate

Ce este lumea şi ce vrea dânsa ?!…

,,Lumea e aşa cum este şi ca dânsa suntem noi.,, Nimic mai adevărat. Dar chiar atât de adevărat să fie ? Chiar ne identificăm până la prostie ? Până la lacrimă ?…Nu se poate… Suntem supuşi dogmelor şi cutumelor dar nu putem accepta toată prostia deodată. Are şi ea limitele ei de suportabilitate.

Suntem totuşi oameni şi nu putem accepta la pachet tot ceea ce ni se dezvăluie. Întrebarea primordială din titlu spune ce este lumea, adică noi ăştia singuri plătitori de taxe şi ceilalalţi care le eludeazâ. Noi împreună. Şi aia e tot lume. Un amalgam de sentimente, de trăiri, de insantisfacţii, de realizări, de copii frumoşi , de nedepuneri de taxe, de toamne fericite, de eludare de tot şi de toate, de multe altele.

Nu ne putem bucura, se spune, în afara lumii, pentru că ea , numai ea aduce în spiritul colectiv prezenţa argintului viu. Dar cine are atâta nevoie de acesta ? Nimeni ! Dar lumea e datoare să spună, să-l aştearnă în memoria colectivă ca pe un balsam. Numai de ei ştiut. Nişte neica nimeni care vin să-mi controleze viaţa şi sincerităţile, fără să se uite în ograda lor. Un dobitoc îmi spunea deunăzi, -Domnul Dan , feriţi-vă să vă culcaţi cu o o femeie, de altă naţionalitate, că vă veţi trezi dimineaţa, mort.

Mare gândire, mare tâmpenie, doar că nu l-am scuipat. Mi-a fost jenă mie de prostia lui. Altul, la vreo 16 ani îi spunea prietenie sale şi am auzit, ,,lucrurile astea nu se mai fac ca înainte,,… Zici că toată viaţa lui a cunoscut despre ceva. Un cretin parlamentar şi om de afaceri le spune într-un discurs celor puşi să-l asculte : ,, Există aici în această sală, tineri care au murit în Revuluţia din 1989 ,, Nici măcar nu mai ştie de ce ia banii, fir-ar mama lui. Lumea ? Ce vrea dânsa ?

Vrea să ne schimbe . Pe toţi ! Pe ea, nu ! Pe noi, da!. Vrea să ne arte cu degetul, să ne minimalizeze potenţa următoare.Nu poţi fi în rândul lumii, dacă ţi-ai depăşit condiţia. Nu ai voie ! Stai în pluton şi aşa nu vei fi niciodată arătat cu degetul. Dar uitaţi-vă la degetul care te arată pe tine, supurează, e cangrenat, e bolnav şi totuşi îşi permite să te arate pe tine şi pe oricine.

Nişte căcaţi bolnavi, care nu şi-au depăşit nicodată condiţia de perverşi şi de curve, ăştia sunt animalele, pentru că nu sunt oameni, care-şi permit să mă arate pe mine, pe tine, pe dânsul cu degetul, nişte bolnavi cărora societatea le-a dat voie să existe, nişte prea puţin spălaţi pe nişte mâini şi suflete împuţite, nişte sugători de orice, pentru orice regim,ăştia vin şi-mi fac mie şi ţie ordine într-o viaţă, care s-ar fi dorit exemplară.

Exemplară, după ce au furat, au devalizat şi au lăsat oameni fără serviciu, ăstora trebuie să le mulţumim noi că existăm. Mama lor de penali ! Nu domnilor, trăiţi, aşa cum vă este dorul de a o face, munciţi aşa cum ştiţi să o faceţi, iubiţi, aşa cum numai voi ştiţi şi nu luaţi în seamă gura lumii. Este atât de slobodă, încât mă va durea în orice posterior, al oricui, nu numai al meu, de ea… Trăiţi fraţilor. Lumea e descheiată la şliţ, şi tot vorbeşte….Să pună mâna să se îmbrace…

Dan Minoiu

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.