close
ActualitatePromovate

Ce spunea Putin la începutul războiului

Problema cu Putin este că “il n’a pas les moyens de ses ambitions”. Rusia are PIB-ul Spaniei, care este o țară cât se poate de onorabilă dar nu se gandește nimeni că e o mare putere mondiala…. Problema este, de asemenea, că Rusia e o țară arierată, care n-a intrat încă în mileniul III, industria ei “e sublimă, dar lipsește cu desăvârșire” în principal în ceea ce privește noile tehnologii. De asemenea, industria sa de armament e blocată de lipsa componentelor, pe care le importă din occident. Tentativa ei de aliere cu China “pentru a construi un alt pol de putere mondiala” în jurul Rusiei a eșuat, caci de ce ar accepta China ca acest al doilea pol de putere să se constituie în jurul Moscovei, din care n-a mai ramas decat legenda?
Razboiul din Ucraina ne-a arătat că împăratul e gol… Principalele sale obiective nu doar că nu au fost atinse, dar au provocat contrariul a ceea ce aștepta (Ucraina nu se va mai întoarce niciodată în sfera de influență a Rusiei, NATO se extinde cu incă 1340 km de frontieră la granițele sale, principala ei arma, energia, e pe cale să fie complet înlocuită, definitiv, în occident și până să construiască noi gazoducte sau oleoducte spre Asia va mai curge multă apă pe Moscova!).
Desigur, discursul lui Putin se schimbă în funcție de realitatea din teren și dacă
avem puțin bună credință vom observa acest lucru cu ochiul liber. Mai puțin cei care își vor adapta și ei “demonstrațiile” în funcție de evoluția razboiului doar ca să susțină că au în continuare dreptate. Așa că, hai să mai ascultăm, din când în când, ce spunea Putin la începutul razboiului….

În foto: Maria Ivanovna Șelomova cu fiul ei, Vladimir Putin

Marcela Feraru, Paris

 

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.