close
Agenda culturală

Concert susținut la patru orgi în Biserica Neagră, Brașov, în încheierea stagiunii din acest an

Un concert la cele patru orgi aflate în interiorul Bisericii Negre va încheia, marți, stagiunea din acest an, în cadrul unui eveniment care celebrează, totodată, împlinirea a 500 de ani de la Reforma inițiată de Martin Luther și care este o completare a Zilelor Bisericii Evanghelice, care se desfășoară la Brașov și în Țara Bârsei, în perioada 29 septembrie -1 octombrie.

„Acest concert de orgă dorește să prezinte publicului încă odată bogăția acestor instrumente și uniunea lor cu spațiul sacral. În cadrul evenimentului de încheiere a stagiunii, publicului i se vor prezenta momente din concertul cu primă audiere a compoziției „Credo in unum Deum” (Misa de la Brașov), care va avea loc în 30 septembrie, ora 19.00, la Biserica Neagră”, informează un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, această lucrare muzicală contemporană pentru soliști, cor, orgă și percuție este rodul unei colaborări între cinci muzicieni care au compus câte o parte din textul misei medievale în cinci limbi diferite: Kyrie (Zoltan Szalay) — în limba maghiară, Gloria (Steffen Schlandt) — în limba germană, Credo (Heinz Acker) — în limba latină, Sanctus și Benedictus (Șerban Marcu) — în limba română și Agnus Dei (Brita Falch Leutert) — în limba engleză. Concertul va putea fi urmărit live pe un ecran montat în curtea Johanus Honterus și pe pagina de facebook Biserica Neagră-Schwarze Kirche.

Vor interpreta Ursula Philippi, Paul Cristian, Eckart și Steffen Schlandt.

Proiectul muzical „Credo in unum Deum” este confinanțat de către Primăria Brașov, prin programul de finanțare culturală, precizează sursa citată.

Cea de a 65-a stagiune a concertelor de orgă la Biserica Neagră a reunit, în cele patru luni de desfășurare, un număr de 7000 de ascultători, din care 500 au fost copii și tineri, menționează comunicatul citat.

J.P.

Tags : bisrica neagrabrasovconcert orga

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.