close
ActualitatePromovate

Concursul de pictură „Câmpina 24 h”

Autoritățile câmpinene au lansat o provocare: 24 de ore pentru a da la gata un tablou care să ilustreze municipiul Câmpina. Concursul de pictură a avut loc în weekendul trecut și s-a intitulat sugestiv „Câmpina 24 h”.

Astfel, 18 pictori profesioniști din București, Ploiesti, Bistrița, Brebu, Bordeni și, desigur, din Câmpina au avut posibiitatea de a-și alege singuri decorul pe raza municipiului. Printre cei 18 pictori, s-au numărat și 10 prahoveni: Mihai Boroiu, Viorel Popa, Alina Dumitrescu, Dragoș Minculescu, Tiberius Adet, Valter Paraschivescu, Irina Nicolae, Marin Vasile, Mihaela Baltag și Camelia Tache.

„Prin acest concurs ne-am dorit ca iubitorii câmpineni de artă să vada cum se creează, pe viu, o operă, cum ia ființă. Practic, punem în evidență conceptul „Arta în strada”, unde privitorul este martorul imersiunii artistului în viața cotidiană. Important de menționat este faptul că toate lucrările vor ramâne în patrimoniul Casei de Cultură, iar tablourile câștigătoare vor face parte dintr-o expoziție permanentă”, a declarat, pentru Expresul de Prahova, Alexandra Ioniță, directorul Casei de Cultură “Geo Bogza”.

Concursul „Campina 24 h” a fost astfel reluat, la initiativa conducerii Casei de Cultură din Câmpina, după o pauză de câțiva ani. Expoziția tablourilor și premierea lucrărilor câștigatoare a avut loc duminică, 10 septembrie la Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina.

Iată și câștigătorii: 
Locul I – Constantin Tanislav
Locul II – George Păunescu
Locul III – Camelia Tache
Mențiune – Iarina Nicolae
Mențiune – Viorel Popa
Mențiune – Valter Paraschivescu

E.C.

Tags : campina 24 hconcurs pictura

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.