close
PromovateRepere

CRESTINUL SI ICOANA

Dragii mei,

M-am gandit sa scriu ceva despre relatia noastra cu icoana dupa ce am fost din ce in ce mai dezamagit de imaginile pe care le primesc la comentarii. Primesc tot felul de NENOROCIRI care in gandurile unora sunt icoane. Cea mai frecventa este imaginea unui pinguin cu aura la care se adauga tot felul de tablouri religioase, desene aminate cu ingeri, si alte bazaconii.

ICOANA ESTE CEVA CE TINE DE TAINA INTRUPARII si nu o chestie de divertisment. Duhul Sfant lucreaza atunci cand o icoana ia nastere. Putem sa spunem ca icoana este de la Duhul Sfant si de la iconar la fel cum Hristos este de la Duhul Sfant si din Fecioara Maria. ESTE EXTREM DE SERIOS!

La fel ca Hristos, icoana ramane O TAINA care totusi ni se arata. Hristos a fost pe pamant ca Dumnezeu intrupat si totusi la vedere. CE MARE TAINA! NU? Icoana este plina de Duhul Sfant si totusi este materiala.

De unde stim ca aceasta TAINA este prezenta in icoana? Stim pentru ca EXISTA ICOANE FACATOARE DE MINUNI. Numai Duhul Sfant face minuni.

Deci in ce relatie este CRESTINUL CU ICOANA? Intr-o relatie de tainica vorbire intre trupul+sufletul nostru si Duhul Sfant + icoana materiala. Sigur cand e vorba de icoana unui sfant este relatia cu harismele Sfantului respectiv (CARE SUNT TOT MANIFESTARILE DUHULUI SFANT).

Deci mare atentie la ce postam pentru ca este vorba despre TRAIREA noastra care poate fi in DUH SI ADEVAR sau o traire de tip lumesc – adica divertisment psihologic sau pietism.

Deci va rog NU MAI TRIMITETI PINGUINI CU AURA sau alte ciudatenii pentru ca arata ce tip de traire aveti si cat de mult ati inteles despre trairea ortodoxa de vorbire cu Duhul Sfant prin icoana.

Sa ne ajute Dumnezeu sa avem o traire (relatie) mantuitoare si lucratoare cu icoanele!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.