close
Sport

Crosul „Împreună pentru 2030” și la Ploiești

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO) organizează sâmbătă, 22 iulie, trei crosuri la București, Brașov și Ploiești sub denumirea ‘Împreună pentru 2030’. Printre parteneri se numără: Complexul Sportiv Lia Manoliu, Clubul Sportiv Transilvania Brașov, Asociația Județeană de Atletism Brașov (AJA Brașov), Direcția Județeană Pentru Sport și Tineret Prahova și Asociația Județeană de Atletism Prahova (AJA Prahova Ploiești). Crosurile fac parte din seria evenimentelor prin care APAH-RO marchează Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitelor, stabilită pe 28 iulie la nivel internațional.

‘Alianța Mondială a Hepatitei și Organizația Mondială a Sănătății susțin eradicarea hepatitei virale ca amenințare la adresa sănătății publice în regiunea europeană până în 2030, recomandând statelor să dezvolte programe ce includ etape esențiale precum prevenția, diagnosticarea și tratamentul. Ne dorim ca un număr cât mai mare de adulți și copii să se înscrie la Crosul ‘Împreună pentru 2030′, pentru a arăta că prin solidaritate putem atrage atenția asupra necesității de a investi în sănătate astfel încât să avem o societate formată din persoane active, implicate și conștiente de nevoile celor din jur’, a declarat Marinela Debu, președinte APAH-RO.

Crosul ‘Împreună pentru 2030’ va avea loc la: București: Complexul Sportiv Lia Manoliu, Stadionul Viitorul (ora 10.00); Brașov: Parcul Sportiv Tractorul (ora 10.00); Ploiești: Sala Sporturilor ‘Olimpia’ (ora 10.00). Se va concura la următoarele probe, astfel:

? 230 metri: două categorii de vârstă (copii între 5-8 ani și între 9-12 ani)

? 2030 metri: trei categorii de vârstă (copii între 13-18 ani și adulți între 19-25 ani și peste 25 ani)

Cei care doresc să se înscrie la startul acestor probe o pot face accesând site-ul www.cros.hepato.ro, până cel mai târziu joi, 20 iulie 2017, la ora 17.00. Sportivii legitimați care au sub 14 ani pot participa numai dacă sunt alergători de 2.000 — 5.000 metri, înscriindu-se pe adresa hepatobv@gmail.com. Toate persoanele care se înscriu vor primi declarațiile pe propria răspundere cu care se vor prezenta în ziua concursului. Sportivii legitimați nu au nevoie de o declarație pe proprie răspundere, ci trebuie să aibă carnetul vizat la zi sau să aibă adeverință medicală corespunzătoare (eliberată de un medic specialist de medicină sportivă).

Validarea persoanelor înscrise este programată sâmbătă, 22 iulie 2017, în intervalul orar 08:30-09:45. Vor fi acordate diplome și medalii pentru primii trei clasați în fiecare probă, dar și alte premii primilor câștigători de la fiecare probă până la locul opt inclusiv.

În măsura în care doresc, participanții — sportivii, aparținătorii, pacienții sau simpli susținători — sunt invitați să poarte tricouri cu mesaje de susținere pentru pacienții cu hepatită. în acest fel se pot alătura campaniei ‘NO-hep, povestea care te inspiră să lupți’ prin care bolnavii cu hepatită, rudele sau prietenii lor împărtășesc din experiența proprie postând pe pagina de FB a asociației — https://www.facebook.com/hepatoromania/ — povestea scrisă, o fotografie, un video sau un îndemn ce simbolizează modul în care au reușit să lupte cu hepatita și complicațiile ei.

Despre APAH-RO

APAH-RO este o entitate neguvernamentală, înființată în 2009, la initiațiva unui grup de pacienți din întreaga țară. Cu sloganul ‘Pentru drepturile tale!’, organizația militează pentru creșterea gradului de depistare și accesul la tratament. Organizația militează pentru creșterea accesului la tratament a pacienților cu afecțiuni hepatice, desfășurând activități de informare și sprijin în rândul pacienților cu afecțiuni hepatice, a membrilor familiilor, întruniri cu scopul de a sensibiliza în ceea ce privește importanța depistării cât mai rapide a hepatitelor cronice virale și a importanței tratamentului făcut la timp, ținând cont strict de recomandările medicilor. APAH-RO este membră a: Alianței Pacienților Cronici din România (APCR); European Liver Patients Association (ELPA ); World Hepatitis Alliance (WHA).

Contact

Marinela Debu,

Președinte APAH-RO

Email — roapah@gmail.com, hepatobv@gmail.com

www.hepato.ro

Tags : apcrAsociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO)elpawha

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.