close
Grupul de la PloieștiPromovate

Reuniunea Cenaclului „I. l. Caragiale” Ploiești

Sfidînd canicula cotidiană, Cenaclul literar „I. l. Caragiale” Ploiești a organizat tradiționala reuniune bilunară în răcoroasele grădini ale Clubului Jazz Cafe. Nu au lipsit Ioan Vintilă Fintiș, Cati Enache, Livia Dimulescu, Mihaela Cătălina Popescu Taulet, Florin Manole, Ana Alice Neculea, Corneliu Leonida Chifu, Florin Oprea Sălceanu, Virgil Rădulescu, Sorin Vânătoru, Cătălin Apostol, Robert Aristotel Avrigeanu.

În cadrul reuniunii, Cati Enache  a prezentat auditoriului un frumos eseu din propria-i experiență pe o temă familială, dar și familiară pentru mulți, iar Mihaela Cătălina Popescu Taulet a recitat câteva poezii din creațiile sale care se vor concretiza, curând, într-un volum evidențiind starile sufletești și „accidentele” interioare asimilate unor matrițe destinale.

Au urmat Sorin Vânătoru care ne-a conectat la straturile metafizice ale existenței, iar Cătălin Apostol  a citit propriul reportaj, publicat în „Formula As”, relatând emoționat experiențele interiorizate ale unui om care nu mai percepe „bezna”, întru­cât este adâncit în propriul său întu­ne­ric.

Nu a lipsit sesiunea de autografe, Ioan Vintilă Fintiș („Catedrala de rouă”) și Florin Oprea Sălceanu („Sihastru”) dăruind volumele cu dedicații.

Evident, așa cum ne-am obișnuit, serata literar-artistică s-a încheiat cu dezbaterile pe marginea creațiilor prezentate, dar și a evenimentelor culturale recente.

Aşadar, o reuniune culturală bogată, de o mare diversitate a temelor abordate şi a emoţiilor trăite de participanţi acum, în plină vară.

Cenaclul literar „I. l. Caragiale” Ploiești 

Tags : Cenaclul literar-artistic „I. l. Caragiale” Ploieștidezbateri literalegrupul de la ploiestireuniuni artistice

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.