close
Actualitate

Cu bacul pe Bac trecând…

Bacalaureat 2017: dintre cei 127.035 de candidați înscriși pentru susținerea testului scris la una dintre cele 10 discipline – Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie – s-au prezentat 121.765 de candidați. Totodată, 5.233 de candidați au absentat, iar 37 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Mulți dintre absolvenţii de liceu nici nu au avut timp să înveţe să scrie… Dar, nu-i nimic pierdut! Nu trebuie! Avem locuri în Parlament cât nu au țările dezvoltate! Astfel, viitorul sună bine și pentru cei întârziați.

Nu-ți trebuie multă carte să ajungi parlamentar în România. Bani să ai, în funcție de loc eligibil. Un absolvent de Bac, cu banii lu` tăticu`, poate ajunge doctorand, apoi parlamentar. Nu ar fi mare afacere că e doctorand, ci că investește în cea mai profitabilă afacere din România: politica.

Cei care își iau masterele sau doctoratele, pe drept!, nu vor face mare afacere în țărișoara asta. Cei care își permit să le ia în alte țări, rămân acolo. Viitorul iar sună bine, când ne gândim cu cine rămânem… Revenind la Bac, proba scrisă la română pune, de obicei, cele mai multe probleme elevilor care dau examenul, după cum arată statisticile din anii trecuţi, potrivit cărora cele mai multe note mai mici de 5 sunt la această materie. Dar şi la matematică…

De ce nu se dă Bacul la politică sau la fotbal, unde se pricepe toată lumea???

V.R.

Tags : bacalaureat 2017editorialeleviopinii

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.