close
ActualitatePromovate

Cum putem proteja albinele?

 

După Al Doilea Război Mondial numărul albinelor a intrat în declin, îndeosebi din cauza practicilor agriculturii. Folosirea fertilizanților chimici și a ierbicidelor, care sunt extrem de toxice și distrug sistemul imunitar al albinelor, dispariția trifoiului, a lucernei și eliminarea multor plante și buruieni ce constituiau o sursă de hrană pentru albine sunt principalele cauze.

Ce putem face pentru a limita declinul acestor viețuitoare atât de vitale pentru întreaga viață de pe glob:

✔️Susținerea apiculturii – fie prin practicarea ei, fie prin utilizarea sau promovarea produselor apicole de la apicultorii locali;

✔️Utilizarea soluțiilor ecologice sau cât mai puțin invazive în practicile agricole;

✔️Plantarea de parcele cu flori hrănitoare pentru albine, lângă terenurile agricole.

Pentru protejarea mediului înconjurător, aspect care ne preocupă constant și se regăsește în acțiunile asociației, pe lângă reciclare și împădurire, ocrotirea albinelor este unul dintre aspectele vitale.

(Asociația Principele Nicolae)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.