close
PoeziePromovate

Despre cum a fost premiat colegul nostru Raul Sebastian Baz, fără să ne spună

Începând cu anul 2015, revista Itaca acordă distincția pentru Cartea anului la trei secțiuni, „Poezie”„Proză” (literatură) și (începând cu anul 2017) „Eseuri, articole, biografii, critică și studii literare”, pentru scriitorii de limbă română stabiliți în afara granițelor României (diaspora). Al șaisprezecelea volum care a intrat în concursul pentru Distincțiile revistei Itaca – 2015 a fost Cartea pedepsirii (poezie) – Raul Sebastian Baz (aflat pe atunci în Germania), Editura Eurostampa, Timișoara, 2015.

Ceremonia de premiere – Distincțiile revistei Itaca pentru Cartea anului 2015 a avut loc pe 16 iulie 2016 în Dublin, Irlanda. Au primit distincția pentru Cartea anului 2015 autorii Adrian Melicovici (Italia) la categoria proză cu volumul ”Secretul Uriașului 160” și Raul Sebastian Baz (Germania), poezie cu volumul ”Cartea pedepsirii”.

Centrul de promovare ”Itaca” – Dublin a luat ființă la data de 14 noiembrie 2012. Itaca reprezintă un spațiu cultural, creat în toamna anului 2012, în special pentru românii din Irlanda și în general pentru aceia care, dintr-un motiv sau altul, au ales să trăiască în afara granițelor României, neuitând niciun moment că sunt români și aparțin acestui neam, promovând prin creația lor literar-artistică valorile spiritualității românești.

V.R.

Tags : diasporadublinitacapoezieraul sebastian baz

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.