close
Personalități

Top 100 Români de pretutindeni

Mulți reprezentanți ai Diasporei românești au obținut succese personale și profesionale în țările în care locuiesc. Prin talentul, îndemânarea și inteligență lor au câștigat respect în societățile în care profesează, în diferite domenii cheie, astfel încât RePatriot își propune să-i premieze pe cei mai inspiraționali români de pretutindeni. Proiectul „Top 100 Români de pretutindeni” este o inițiativă specială, lansată de echipa RePatriot cu ocazia Centenarului, care urmărește să-i sărbătorească pe românii exemplari și inspiraționali ce au făcut o diferență semnificativă în comunitățile de peste hotare. „Top 100 Români de pretutindeni” își propune să identifice și să celebreze 100 de români care au excelat cu adevărat în 10 domenii cheie, precum și persoane din Diaspora care își doresc să se implice în dezvoltarea economică, culturală și socială a României. 100 de români remarcabili își vor adjudeca premiile înmânate de echipa RePatriot pentru contribuția lor specială la dezvoltarea Diasporei românești și pentru rezultatele profesionale remarcabile care îi pot inspiră pe alți români de Acasă sau pe cei care trăiesc peste hotare. Lista finală a candidaților este deschisă și va fi creată de toți românii, indiferent de locul în care trăiesc, astfel încât fiecare cetățean este invitat să propună nominalizările sale pentru proiectul “Top 100 Români de pretutindeni”. În cadrul “Top 100 Români de pretutindeni”, proiect desfășurat în perioada mai-octombrie 2018, vom premia la Summit-ului RePatriot din 4-7 octombrie de la Alba Iulia, organizat cu ocazia Centenarului, următoarele categorii de români remarcabili: Profesioniști și lucrători foarte buni (“meseriașii României”) în domenii tehnice, vitale pentru economie: construcții, agricultură, transporturi etc, Manageri care conduc afaceri, departamente și echipe peste hotare, Educatori și profesori care își aduc contribuția în grădinițe, școli și universități, Medici  care profesează și se implică în spitalele de peste hotare, Oameni de știință inovatori care au rezultate în domenii cheie ale viitorului, Artiști de succes care inspiră alți români de peste hotare, Avocați, Funcționari și specialiști în administrație, Sportivi cu rezultate notabile în comunitățile în care profesează, Lideri religioși cu activitate pastorală, socială și culturală remarcabilă și Antreprenori de succes care au dezvoltat afaceri peste hotare.

Vă invităm să nominalizați persoane care considerați că merită cu prisosință să fie aplaudate, în cadrul unei Gale de premiere și pe care să le includem în Topul 100 Români de pretutindeni, completând următorul formular.

Eligibilitate: Pentru a fi eligibile, nominalizările trebuie să fie despre românii de pretutindeni care au reușit să se afirme prin rezultate, proiecte și acțiuni remarcabile în domeniile lor de activitate. Persoanele propuse trebuie să locuiască și să profeseze în afară țării de cel puțin trei ani, să fie persoane de încredere care cred în viitorul României și în ideea de încurajare a românilor din străinătate să mențină legătura cu țara și să se implice în dezvoltarea ei.

Tags : diasporaromanitop 100

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.