close
Creștinătate

DESPRE RUGACIUNE – Arhimandrit SOFRONIE SAHAROV

Dragii mei,

Va semnalez aparitia unei carti de exceptie pentru cei ce practica Ortodoxia in modul ei cel mai lucrator si anume in RUGACIUNE.

Este vorba despre cartea din titlu in traducerea Parintelui RAFAIL NOICA – ucenicul Pr. Sofronie.

De ce spun ca este de exceptie? Pentru ca este un text al unui TITAN al rugaciunii inimii. Al celui care s-a invrednicit sa vada LUMINA NECREATA. Traducerea este facuta de ucenicul sau, la randul sau un isihast. Se vede DE DEPARTE ca este traducrea unui practicant

Va fi foarte de folos celor ce practica rugaciunea de noaptea dar si celor ce vor sa stie cum sa se roage corect. N-as fi semnalat cartea daca nu vedeam ca cei ce practica asta sunt mult mai multi decat am crezut si decat oricine isi imagineaza.

Celor ce practicati si stati ascunsi (si bine faceti) va spun ca este o carte de mare folos.

Iata un citat:
“Când Evangheliile și Epistolele vor deveni realitatea noastră de zi cu zi, atunci vom începe a vedea limpede cât de copilăroase fuseseră înainte închipuirile noastre legate de Dumnezeu și de viața într`Însul. Tainică este Înțelepciunea pe care ne-o dă Descoperirea: ea de departe depășeșete închipuirea omenească. “… Ochi nu a văzut, nici urechea a auzit, nici la inima omului s`au suit, câte au gătit Dumnezeu celor ce iubesc pe Dânsul”. Până și cea mai mică atingere a Duhului Dumnezeiesc se arată a fi o slavă care nesfârșit întrece cuprinsul unei vieți fără Dumnezeu.”

Sa dea Domnul spor!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.