close
CronicăPromovate

DOCUMENT PREȚIOS, DUPĂ 30 DE ANI

photo copyright © Ioan Mihai Cochinescu

 

Am primit acum mai bine de 15 ani de la fiul excepționalului artist fotograf David Friedmann (10 mai 1927-17 iulie 2005), după plecarea sa la cer, o serie de fotografii artistice pe suport argentic și câteva documente, în original, alături de nelipsitul și neprețuitul său aparat foto Nikon F, cu toate accesoriile sale.

Într-un plic mare pe care nu l-am deschis niciodată până acum, am găsit azi acest document inedit:

„ACT DE ÎNFRĂȚIRE între Asociația Artiștilor Fotografi „Muntenia” Ploiești, România și Union régionale Photographique „Provence Alpes Côte d’Azur Corse” de la Federation Photographique de France, semnat în anul 1991 de către Roger Bouchéty – Hon. EFIAP (Franța), David Friedmann – AFIAP (România) și alții.

Se împlinesc 30 de ani de când acest document minunat a fost consfințit prin semnături în micul nostru sediu AAF „Muntenia” din Palatul Culturii Ploiești, cu speranța că arta fotografică pe suport argentic se va bucura de respectul binemeritat, pentru totdeauna, atât în România și Franța cât și în întreaga lume.

(Ioan Mihai Cochinescu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.