close
Social

Doi agenți de poliție din Călărași și Prahova au denunțat la DGA oferte de mituire

În ultimele 24 de ore, doi polițiști din Călărași și Prahova au denunțat la Direcția Generală Anticorupție faptele unor cetățeni de a le oferi mită pentru a nu dispune măsurile legale în cazul constatării unor încălcări ale normelor privind circulația rutieră.

Astfel, la data de 19 iulie a.c., ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Călărași, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași au organizat și realizat prinderea în flagrant a lui C.L. în timp ce oferea suma de 150 euro unui agent de poliție din cadrul Poliției Municipiului Călărași pentru ca acesta să-și încalce atribuțiile de serviciu.

Polițistul a sesizat D.G.A. — S.J.A. Călărași cu privire la faptul că, în cursul zilei de 18.07.2017, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic pe raza Mun. Călărași un autoturism condus de o persoană minoră, în vârstă de 13 ani, însoțită de tatăl său, C.L., pasager în autoturism. Pentru a nu i se întocmi dosar penal pentru infracțiunile de conducere fără permis și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu detine permis de conducere, C.L. i-a oferit agentului de poliție diverse sume de bani, ofertă respinsă de polițist.

În condițiile în care tatăl minorului a insistat în oferirea banilor, s-a dispus organizarea și realizarea activității de prindere în flagrant, alcătuindu-se o echipă formată din procuror și ofițeri D.G.A. — S.J.A. Călărași. C.L. a fost prins imediat după ce i-a oferit polițistului suma de 150 euro, solicitându-i acestuia să nu mai continue cercetările cu privire la infracțiunile constatate.

Suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, iar procurorul de caz a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Tot ieri, 19.07.2017, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Prahova au fost sesizați de un polițist din cadrul unui Post de Poliție — I.P.J. Prahova cu privire la faptul că T.M., cu ocazia opririi în trafic pentru săvârșirea unei abateri la regimul circulației pe drumurile publice, i-a oferit o sumă de bani pentru a nu fi luate măsurile legale ce se impuneau.

În fapt, s-a reținut că suspectul T.M. a fost depistat în trafic de un echipaj de poliție în timp ce conducea autoturismul proprietate personală fără a purta centura de siguranță. Cu ocazia controlului documentelor și a constatării abaterii, T.M, pentru a nu i se aplica sancțiunea contravențională, i-a oferit unuia dintre agenții de poliție o bancnotă care a fost aruncată în autospeciala de poliție. Pentru contravenția la regimul circulației pe drumurile publice săvârșită, suspectul a fost sancționat.

În cauză, a fost sesizată unitatea de parchet competentă, iar în urma activităților desfășurate sub coordonarea procurorului de caz, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de T.M., în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

P.R.

Tags : coruptiedgadnamitapolitia rutiera

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.