close
ActualitatePromovate

DUPĂ 20 DE ANI, CASA EUROPEI – Moment aniversar

Răsplătirea excelenței în cele mai diverse domenii legate de europenizarea societății românești a devenit de mulți ani o tradiție pentru Casa Europei din București. În acest an, tocmai în tentativa unei re-echilibrări a tablei de valori, cât și în sensul încurajării tendințelor civice pro-active din societate, a fost aleasă tematica simbolică a relației dintre integritate – bună guvernanță – responsabilitate socială.

Realitatea perioadei evoluțiilor recente din România dă mai departe impresia unor controverse acerbe, insurmontabile, a perpetuării monologurilor paralele, culminând cu o adâncire a decalajelor și polarizărilor social-economice, cât și cu un sentiment de irosire sau de anemică gestionare a energiilor și resurselor generoase, atât pe plan natural, cât și uman, cu care a fost înzestrată România. Exact în acest spirit, o contra-balansare cu caracter pilduitor devine acum cu atât mai necesară cu cât Statul român are nevoie să fie în continuare plasat sub monitorizarea paralelă a societății civile, precum și a instituțiilor Uniunii Europene față de care autoritățile guvernamentale s-au angajat odată cu aderarea produsă acum un deceniu.

Cu ocazia marcării a 20 de ani de la fondarea Casei Europei ”EUROLINK” în Capitala României și a 5 ani de la lansarea Catedrei Internaționale Onorifice în sprijinul Strategiei UE a Regiunii Dunării – CIO-SUERD ”Jean BART”, precum și în ajunul marcării Zilei Internaționale Anti-Corupție sub auspiciile Națiunilor Unite și a 20 de ani de la semnarea Convenției OCDE Anti-Mituire, la Palatul Cotroceni, în data de 8 decembrie 2017, în parteneriat cu Asociațía Română pentru Smart City și Mobilitate, va avea loc reuniunea de bilanț asupra rezultatelor Forumului Anual SUERD, Conferinței Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării și EUNET (Budapesta, octombrie 2017).

Prin această ceremonie de înalt nivel, Consorțiul Organizatoric vizează să contribuie la accelerarea aderării României la OECD și a îndeplinirii și în țara noastră a obiectivelor legate de angajamentele României față de Sustainable Development Goals. Evenimentul deschide o serie de manifestări și proiecte, plasate în contextul Anului European al Patrimoniului – 2018.

În acest context, va avea loc Ceremonia de Decernare a Cupei Integrității, Bunei Guvernanțe și Responsabilității Sociale în sectorul public, mediul de afaceri, academic și în cadrul societății civile, precum și a Diplomelor Speciale de Merit ale Casei Europei, în prezența unor prestigioase personalități din țară și din străinătate, a corpului diplomatic și a instituțiilor mass-media acreditate.

Evenimentul este se bucură de amabilul sprijin al Muzeului Național Cotrocenicoordonat de Administrația Prezidențială a României. 

Consorțiul Organizatoric: Fundația EUROLINK – Casa Europei, Catedra Internațională Onorifică în sprijinul Strategiei UE a Regiunii Dunării – CIO-SUERD ”Jean BART”, Asociația Comunitățile Locale Riverane Dunării – CLDR RomâniaAsociațía Română pentru Smart City și Mobilitate,


AGENDA (draft)

11.30 -13.00 Sosirea și înregistrarea invitaților – Salonul Cerchez
Networking Cocktail

13.00 – 13.45 Dezbatere pe tema: ”Relația între bună guvernanță și Smart City din perspectiva transpunerii Strategiei UE pentru Regiunea Dunării”
Dezbaterea este plasată în contextul parteneriatului recent încheiat între Asociația Comunitățile Locale Riverane Dunării (CLDR) și Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate (ARSCM)

Cuvânt de Bun Venit: Liviu Sebastian JICMAN – Director General, Muzeul Național Cotroceni
Listă previzională a invitaților:

  • Eduard DUMITRAȘCU – Președintele Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate
  • Dr. Ing. Urb. Pietro ELISEI – Expert European în planificare urbană
  • Viorel IONESCU – Președintele Asociației CLDR
  • Drd. Sabina LEOPA – Urbanist
  • Cristian WINZER – Ministerul Afacerilor Externe

Moderator: Sever AVRAM – Președinte Executiv ”EUROLINK-Casa Europei”
Lansarea Manualului de Bună Guvernanță în Dezvoltarea Orașelor și Comunităților Inteligente și nr. 5 al revistei Smart City Magazine

13.45 – 14.00 Intermezzo muzical susținut de pianistul Zoltán THURZÓ (Oradea)

14.00 – 15.00 Ceremonia de decernare a Distincției Aniversare și Diplomei de Excelență ”Integritate, Bună Guvernanță și Responsabilitate Socială în sectorul public, mediul de afaceri, academic și în cadrul societății civile”.

15.00 – 15.15 Lansarea volumului ”Managementul Bioeconomiei, Inovării și Guvernanței”, editat sub egida CIO-SUERD „Jean BART”.

15.15 – 15.30 Conferirea Diplomelor Speciale de Merit pentru răsplătirea celor mai fideli promotori și suporteri ai idealurilor și obiectivelor Casei Europei.


Parteneri Media Asociați: Agenția Națională de Presă AGERPRES, TVH,Opinia Națională, Juridice.ro, The CSR Agency.

Parteneri Media: Finantare.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicații Mobile, CalendarEvenimente.ro, ComunicateMedia.ro, Tribuna Economică, 24PHarte.ro, SmartFinancial.ro, PRwave.ro, BrandInfo.ro, “Buletin Dunărean”.


Evenimentul este prefațat de un Cocktail de Gală în onoarea invitaților și va include un micro-recital muzical oferit de pianistul Zoltán THURZÓ din Oradea, incluzând piese din creația compozitorilor George Enescu, Franz Liszt, Frédéric Chopin și Béla Bartók.

Înscrierile se fac conform principiului ”Primul venit-primul servit”, în limita locurilor rămase disponibile, pe baza invitației personalizate sau prin transmiterea Formularului de Inscriere. Contribuțiile bănești colectate cu ocazia Galei vor servi și la oferirea de daruri către copii instituționalizați, inclusiv cu sprijinul Fundației SO.SI.SE.SA.


COMUNICARE IMPORTANTĂ!

Întrucât evenimentul este organizat în incinta Administrației Prezidențiale și a Muzeului Național Cotroceni – obiectiv de maxima securitate -, la solicitarea SPP, vă facem cunoscut că accesul va fi permis doar în baza Listei de participanți și invitați care este obligatoriu să includă din partea Dvs: numele și prenumele Dvs/însoțitorului Dvs., conform cărții de identitate/pașaportului; CNP sau seria pașaporului, în cazul cetățenilor străini; afilierea instituțională/profesională.

TERMENUL LIMITĂ pentru transmiterea detaliilor solicitate de gazdele evenimentului este până cel târziu în data de 4 decembrie 2017, orele 13.00. Din nefericire, ne simțim datori să vă înștiințăm că persoanelor care nu se vor regăsi pe această listă nu li se va permite accesul în incinta Palatului Cotroceni.

De asemenea, vă rugăm să rețineți că accesul se face exclusiv prin poarta laterală pentru public aferentă Muzeului Național Cotroceni, unde va funcționa filtrul de securitate. Primirea invitaților se va face începând cu orele 11.30 pana la orele 13.00, când are loc și Cocktail-ul de primire la Sala Cerchez. Menționăm că nu există posibilitatea de a parca mașina în fața intrării pentru public din Șoseaua Cotroceni, ci doar în proximitatea relativ apropiată (Leu, Grădina Botanică, Carol Davila etc).

Pentru conformitate,
EUROLINK-Casa Europei

Tags : EUROLINK-Casa Europei

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.