close
ActualitateMonarhiePromovate

Elevii din toată țara vor reveni în bănci

 

De mâine, elevii din toată țara vor reveni în bănci, însă condițiile în care o vor face încă sunt sub semnul întrebării.

Multe unități de învățământ nu îndeplinesc toate regulile sanitare actuale sau nu sunt pregătite pentru sezonul rece, ceea ce este inacceptabil. Elevii trebuie protejați mereu, în special în aceste vremuri tulburi, iar educația este un element ce trebuie facilitat, nu constrâns, deoarece este cheia dezvoltării oricărei națiuni.

Mai mult, probleme precum scăderea calităţii actului educational, creșterea constantă a ratei abandonului şcolar și a numărului elevilor ce nu ajung să mai susțină examenele de Evaluare Națională sau Bacalaureat trebuie rezolvate de urgență de către autorități, pentru a evita atingerea unui punct de unde va fi greu să revenim pe linia de plutire.

Multe asociații ale elevilor din toată țara anunță proteste, declarându-se nemulțumite de condițiile actuale în care se desfășoară învățământul din România și cer măsuri concrete, corecte și, mai ales, rapide.

Consider că acești tineri trebuie ascultați și este extrem de necesar să existe un interes real de a rezolva aceste probleme, gândindu-ne la viitorul copiilor noștri.

FOTO: Regele Mihai I alături de colegii săi, în una din activitățile Clasei Palatine, clasa de elevi fondată la cererea Regelui Carol al II-lea al României


SURSA FOTO: Arhivele Naționale ale României

(Nicolae al României)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.