close
ActualitateTabăra Sculptură

”Este o realizare foarte importantă a acestui oraș”

Tabăra de Sculptură Monumentală Contemporană – Ediția a IV-a (Ploiești 2021)

Mihaela Popescu Taulet – scriitoare:

 ”Este o realizare foarte importantă a acestui oraș”

         Cu doar o zi înainte de încheierea celei de-a IV-a ediții a Taberei de Sculptură Monumentală Contemporană de la Ploiești, am remarcat mulți vizitatori curioși să vadă ce au lucrat sculptorii. Ne-a atras în mod deosebit atenția o doamnă distinsă, delicată, care studia cu mult interes fiecare lucrare.

Reporter: O delicată vizitatoare. Cum vă numiți, doamnă?

Vizitatoarea: Numele meu este Mihaela Popescu Taulet. Sunt în calitate de musafir la al patrulea eveniment, dacă am înțeles bine. Am participat la primul, de asemenea impresionant, și sunt foarte bucuroasă, pentru că, fiind născută la Ploiești, văd că sunt inițiative culturale și mișcări culturale extrem de puternice. Toate exponatele sunt impresionante, au o consistență spirituală puternică. Și este un lucru foarte bun că sunt expuse într-un parc și pot fi văzute de oricine: oameni simpli, intelectuali, oameni bogați, copii, bătrâni. Deci, este o realizare – consider – foarte importantă a acestui oraș, extrem de importantă, care demonstrează că în această țară cultura nu se poate opri niciodată.

R.: Ați revenit după trei ani. De ce după trei ani?

Mihaela Popescu Taulet: Pentru că, din motive familiale, am fost plecată din țară. Și de fiecare dată când când am venit, am participat la multe acțiuni culturale în Ploiești. Acum m-am restabilit în țara mea, așa că am șansa să particip la și mai multe.

 Locul de veci al lui Leonardo da Vinci

 R.: Ați văzut – prin străinătate, pe unde ați umblat dvs. – replici – să le spunem – ale acestui parc, ceva asemănător?

M.P.T.: Din nefericire, pot să vă spun că, deocamdată, nu am văzut așa ceva. Spaniolii au ceva asemănător, se apropie oarecum de ceea ce vedem aici. În Franța, unde mi-am trăit o bună parte din ultimii ani, nu au așa ceva. Au, desigur, mari muzee. Dar nu un muzeu de sculptură contemporană în aer liber. Există un parc lângă Castelul Amboise, locul de veci al lui Leonardo da Vinci, unde sunt expuse reproduceri după toate lucrările marelui artist renascentist, dar nu unul în care să se creeze, de la an la an, lucrări noi, realizate de artiști diferiți.

R.: Deci noi, ploieștenii, suntem la înălțime! Mulțam fain!

M.P.T.: Este un eveniment care ar merita, din punctul meu de vedere, să fie larg mediatizat.

R.: S-ar impune. Doamnă – cum s-ar spune -, mulțam fain pentru vizită! Și vă mai așteptăm.

M.P.T.: Cu multă plăcere. Pentru că mi-a fost dor.

                                                                                                                                                                                                                           Interviu realizat de Leonida Corneliu CHIFU

 

 

 

 

 

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.