close
CronicăPromovate

Evenimentul zilei? Varful aisbergului presei romanesti!

evz.ro

 

Felicitari tuturor celor care au fost “bulinisti”! Si, in aceeasi masura, celor care mai sunt!
Nu va mai fi nicand un ziar ca Evenimentul anilor ’90!
Acel ziar avea un anume spirit! Care nu poate fi inteles acum! Nici de noii ziaristi, nici de Clasa politica! Si nici nu mai e repetabil!
Si care ar putea fi rezumat simplu, in urmatoarea fraza: “Nu cred sa fi existat in timpurile moderne vreo publicatie a carei conducere sa nu fi fost interesata absolut deloc de orientarea politica, sau de alta natura, a ziaristului!”
Acel Eveniment al zilei al anilor ’90, de pe vremea Maestrului Cristoiu, a respectat, pana la ultimul detaliu, principiul enuntat mai sus!
Poarta redactiei era deschisa pentru toata lumea, indiferent de orientare! Spre exemplu, Vadim Tudor ne injura la trei randuri in Romania Mare, sau in Tricolorul, subsemnatul fiind “luat in primire inca din nr 3 al Romaniei Mari, in iunie 1990. Despre Maestrul Cristoiu, sau despre Sorin Rosca Stanescu, ce sa mai spun! Dar cand era campanie electorala, acel Evenimentul zilei a publicat tuturor solicitantilor, inclusiv lui Vadim Tudor, publicitate specifica, in aceleasi conditii financiare si grafice. Fiindca respectam, in primul rand, cititorii! Si aveam in jur de 1.000.000 de exemplare vandute zilnic!
Un merit deosebit ii revine si marelui disparut MIHAI CARCIOG, co – fondator al ziarului in anul 1992, un om de o tinuta impecabila.
Am fost multi ani un apropiat al acestui Domn, si stiu ca pentru el libertatea de miscare si de constiinta a ziaristului faceau parte din formula sa profunda existentiala!
Si aceeasi atitudune o avea pentru toti ziaristii, chiar daca erau angajati ai unor publicatii concurente, sau chiar ostile!
Macar cei care mai suntem, fiindca multi bulinisti nu mai sunt printre noi, sa pastram viu acel spirit unic din presa romaneasca!
Care nu se va mai repeta vreodata!
(Petre POREA)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.