close
Repere

Fără dascăli n-ar exista împăraţi

În Japonia singurii cetăţeni care nu sunt obligaţi să se închine in faţa Împăratului sunt dascălii pentru că japonezii consideră că fără dascăli n-ar exista împăraţi.

Marea mea bucurie în prima zi de Paști a fost ocazia de a face o reverență în fața dascălului meu, primul profesor de limba și literatura română. Domnul Medar; este tatăl prietenei mele și este Domnul Trandafir al meu.

De fiecare dată îmi spune mândru: “ai fost cea mai bună elevă a mea”, iar eu sunt copleșită. De la el, care îmi dădea cărți să citesc, mi-a rămas dragostea pentru citit. De la prima lui oră de gramatică am învățat că “dacă nu veți învăța acum, în clasele V-VIII, să scrieți corect, altă ocazie nu veți mai avea”. De la el, care era și directorul școlii, am învățat despre onestitate, adevar si demnitate

Iar astăzi, împreună cu Domnul Trandafir al meu și familia prietenei mele am avut o zi în care am putut să-i spun cu recunoștință că este omul care i-ar fi putut învăța și pe împărați.

Multumesc, Mia ( Dandarau Maria), prietena mea pe care vineri am anunțat-o “să mai pui un tacâm la masă duminică”, iar ea mi-a răspuns : “nu trebuia să precizezi, ești în lista familiei”

(Cora Muntean)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.