close
Agenda culturalăPromovate

Festivalul KamerArt Experience

Incepand de azi, 26 Septembrie si pana duminica, 29 septembrie, la Plant Village, Soseaua Nicolae Titulescu nr.177, va avea loc un eveniment muzical de exceptie – Festivalul KamerArt Experience.

Un proiect original, demarat in 2017. KamerArt Experience înseamnă traducerea muzicii prin alte arte. Intr-un spațiu total atipic pentru muzica clasică, peste 30 de tineri artiști vor contribui la conceperea celor patru spectacole din festival. Muzica, dansul contemporan, gaming-ul, teatrul și artele vizuale vor merge în tandem în încercarea de a oferi publicului o experiență cât mai autentică.într-un spațiu total atipic pentru muzica clasică, peste 30 de tineri artiști vor contribui la conceperea celor patru spectacole din festival. Muzica, dansul contemporan, gaming-ul, teatrul și artele vizuale vor merge în tandem în încercarea de a oferi publicului o experiență cât mai autentică.
Azi, in deschiderea festivalului, va cânta Moldo Crescendo Trio, un ansamblu de la Chișinău – Dan-Iulian Druțac (vioară), Constantin Borodin (violoncel) și Marcel Lazăr (pian).

Sculptorul Ovidiu Toader și pictorul Glodeanu Dumitru-Mihai vor modela și picta LIVE(!!) pe muzică de Rachmaninoff, și nu orice muzică, ci Trio Elegiac nr. 2, o muzică de o sensibilitate și un dramatism tipic rusesc. Și fiindcă am zis să mergem și mai departe, am invitat un tânăr compozitor roman Sebastian Androne-Nakanishi, masterand la Zurich să compună o lucrare special pentru acest concert, așa a luat naștere Raskolnikov, o lucrare inspirată din Crimă și Pedeapsă, de Dostoievski!

O mentiune speciala pentru Nicolae Dobrovicescu Nicky, care este presedintele Asociatiei KamerArt si concertmaestrul orchestrei KamerArt. Este membru al Orchestrei Nationale de Tineret si absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. De asemenea, este laureat a peste 30 de concursuri naționale și internaționale în România, Anglia și Italia.

(Cristian Botez)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.