close
România Mare

Igor Dodon și Klaus Iohannis s-au întâlnit pentru prima dată, la New York

Igor Dodon s-a întâlnit cu Klaus Iohannis la New York, in cadrul Adunării Generale a ONU.

„În cadrul discuțiilor am parcurs întreaga agendă a relațiilor noastre bilaterale. Am subliniat caracterul strategic al cooperării noastre, menționînd faptul că România este cel mai mare partener comercial al Republicii Moldova.

Am adus mulțumiri conducerii României pentru susținerea Republicii Moldova în domenii de interes major și pentru realizarea mai multor programe și proiecte importante, inclusiv in domeniul economic, social, energetic. În context, am reiterat faptul că relațiile cu statul vecin constituie o prioritate pentru administrația prezidențială”, a transmis Igor Dodon.

Igor Dodon întreprinde o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii care va dura o săptămână și va include mai multe evenimente la New York. Evenimentul cheie este discursul pe care îl va rosti de la tribuna Adunării Generale a ONU. „Voi vorbi despre problemele și realizările Republicii Moldova, despre particularitățile politicii interne și externe, despre perspectivele de soluționare a conflictului transnistrean și multe altele”, transmite șeful statului.

(unimedia.info)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.