close
Monarhie

Fundația Prințului Charles va alege cinci produse românești pentru a le promova

Prinţul Charles vine în sprijinul fermierilor români. Va căuta 5 dintre cele mai bune produse tradiţionale româneşti pentru a le promova în ţară şi în străinătate. În acest scop, sute de fermieri din Delta Dunării, Bucovina, Transilvania, Maramureş şi Banat se vor întâlni cu angajaţii Fundaţiei Principelui de Wales, în România, pentru a-şi lăuda marfa.

Prinţul Charles e îndrăgostit nu doar de România, ci şi de bucatele ei tradiţionale. Vrea ca mai mulţi oameni să se bucure de ele. Fundaţia Principelui de Wales va merge în cinci zone istorice ale ţării: Delta Dunării, Bucovina, Transilvania, Maramureş şi Banat să discute cu micii producători.

Programul începe săptămâna viitoare, în Transilvania. La final, Fundaţia Prinţului Charles oferă gratuit şi un curs de gătit, pentru cei care lucrează în pensiuni sau restaurante locale. Vor învăţa cum să prepare cele cinci produse tradiţionale alese şi să le introducă în meniuri. Primul curs va fi chiar la Viscri, localitatea unde are proprietăţi şi Prinţul Charles.

Gherda Gherghiceanu este tot din Viscri. Face zece feluri de gemuri, cu fructe pe care le culege doar din sat, aşa că ar fi un candidat ideal în acest concurs.

Cele 5 produse tradiţionale româneşti vor fi alese de specialişti în calitatea mâncării din România, Italia şi Marea Britanie.

T.V.

Tags : printul charlesproduse romanesctiproduse traditionale romanesti

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.