close
PersonalitățiPromovate

GEORGE BĂLAN. O JUMĂTATE DE VEAC DE SINGURĂTATE

photo-composition © 2021 Ioan Mihai Cochinescu „Ipostaze întru Musicosophie”

Noua mea rubrică din Observator cultural se numește „Mic jurnal sentimental” și debutează cu un adevărat miracol.

După aproape 50 de ani de absență din România, profesorul meu de estetică din studenție, muzicologul George Bălan, care trăiește din anul 1977 în munții Pădurea Neagră din Germania unde a înființat o școală de ascultare conștientă a muzicii numită Musicosophia și despre care nu mai știam aproape nimic, mi-a dat un telefon cu doar câteva zile în urmă. Au urmat email-uri, alte telefoane. Mai important decât toate acestea, muzicologul George Bălan, care a împlinit de curând 92 de ani, mi-a spus că, stârnit de reîntâlnirea noastră pe calea cuvântului tipărit din revista Observator Cultural, va scrie o carte nouă (după o foarte lungă pauză editorială), numită „Amintirile unui dezrădăcinat”.

Un prim episod din acest proiect de excepție va putea fi citit săptămâna viitoare în paginile aceleiași reviste.

Textul meu din această săptămână poate fi citit online aici: https://www.observatorcultural.ro/articol/mic-jurnal-sentimental-george-balan-o-jumatate-de-veac-de-singuratate/

Photo-Composition © 2021 Ioan Mihai Cochinescu „Ipostaze Întru Musicosophie”

(Text/foto Ioan Mihai Cochinescu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.