close
Actualitate

Incultura bine intenționată a d-lui Lucian Mândruță

Să-i spună cineva dlui Lucian Mîndruță că cele trei „biserici” de la Spitalul Fundeni sunt de fapt o singură biserică, un centru social și o clopotniță. Care, la fel ca toate așezămintele în stil maramureșean, au acoperișuri în stiluri similare. E ceva ce știe oricine a fost măcar o dată în viața lui prin Maramureș și a vizitat mănăstiri precum Bârsana, Săpânța sau Rohia. E absurd să spui că la Bârsana de pildă ar exista 12 biserici într-o singură mănăstire, doar pentru că toate clădirile de acolo au acoperișurile asemănătoare. E mai mult decât absurd, e fie fals intenționat, fie incultură crasă.

Înțeleg că dl Lucian Mîndruță nu stă de vorbă cu „popii”, că doamne păzește l-ar „îndoctrina” și i-ar scădea astfel coeficientul de inteligență. Însă dl Lucian Mîndruță nu stă de vorbă nici cu medicii precum dr. Alexandru Pesamosca, dr. Leon Dănăilă sau dr. Alexis Carrel, care dau mărturie despre puterea rugăciunii în meseria lor. Și care arată că prin mâna unui chirurg sau a unui medic bun lucrează întotdeauna Dumnezeu. Sau ar putea să asculte, măcar, mărturiile miilor de pacienți care arată cum puterea rugăciunii i-a salvat de la o boală grea, declarată incurabilă, atunci când medicii nu le mai dădeau nici o șansă. Astfel de mărturii sunt citate inclusiv de medicii-somități pomeniți mai sus, împreună cu mulți alți medici.

Însă mă tem că dl Mîndruță nu va face acest lucru. Dumnealui știe și nu vrea să asculte. Dumnealui are dogme și certitudini și vrea să le impună lumii, chiar dacă asta înseamnă diseminarea unor minciuni și falsuri. La cât de bine este informat dl Lucian Mîndruță care ne dă niște ani lecții despre spitale și catedrale, ne lasă impresia că dumnealui nu ar ști să facă diferența nu doar între o biserică și o clopotniță. Ci nici măcar între un tomograf și o mașină de spălat.

(Radu Buzianu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.