close
Neo-Babilon

INDUMNEZEIRE VERSUS POSTUMANISM

Dragii mei,

Vad ca sunt unii pe aici pe net care au cumva senzatia ca as exagera (sau ca sunt nebun) in ce priveste ceea ce urmeaza istoric. Probabil n-au citit nimic sau profita de faptul ca altii nu au citit despre aceasta INGROZITOARE ideologie / filosofie sau ma rog…… care se numeste POSTUMANISM.

O sa incerc sa explic in cuvinte foarte simple la ce se refera.

Acum suntem in perioada in care se urmareste ca omul sa nu mai apartina nici unei fel de comunitati. Sa nu mai existe si sa nu mai activeze IN NICI UN FEL din nici un colectiv identitar
– Sa nu mai apartina NICI UNEI TARI
– Sa nu mai apartina NICI UNEI RELIGII
– Sa nu mai apartina NICI UNUI GEN (masculin sau feminin)
– ETC

Se pare ca beneficiind de slabiciunile oamenilor reuseste. Mult mai subtil insa pentru ca se adreseaza mandriei, parerii de sine, frustrarilor, indreptatirii de sine si slavei desarte care il ispitesc aproape irezistibil pe om.
POSTUMANISMUL (adica ce urmeaza dupa asta) merge in 2 directii:
– TRANSUMANISMUL care se ocupa de asa zisa „imbunatatire a omului”. Stiintifica, tehnologica si „spirituala”. Sustine ca omul poate deveni nemuritor prin tehnologie. Deci ce nevoie mai aveti de viata vesnica?
– POSTUMANISMUL pur care are ca scop ATENTIE!!! DECONSTRUCTIA OMULUI prin DISTRUGEREA viziunii dualiste si DISTRUGEREA MOSTENIRII IERARHICE

Dau un exemplu de viziune dualista in opinia lor: Faptul ca omul este creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu este o viziune dualista pentru ca pune Omul mai presus de restul fiintelor si asta este discriminare.

Nu vi le insir pe toate ca va sta mintea in loc. E suficienta asta. Ce vrea sa zica? Daca o sa va referiti la ORICE organism viu sau mineral sau robot sau mecanism sau orice altceva ca fiind inferioare omului insemna ca veti comite o DISCRIMINARE si aveti o „gandire neinbunatatita” si neconforma cu transumanismul. Adica din acel moment sunteti un dusman al progresului care „trebuie instaurat ACUM”, fara intarziere.

Asta imi aduce aminte ca in comunism daca indrazneai sa zici ca exista Dumnezeu nu erai un „om nou” materialist dialectic. Huoo!! – strigau toti.

Revin. Transgender si Politically Correctness sunt doar incalzirea. REALIZATI IMPLICATIILE?? Numai daca se aplica asta. Sigur TOATA gargara asta e invelita in cuvinte de tip PROGRES, EVOLUTIE, ADAPTARE ISTORICA, MEDIERE etc si e amestecata cu exemple istorice negative ca sa dea o forma acceptabila cat mai multor oameni. Credeti-ma ca VOR RAGE IN PIETE ca asta vor fara sa-si dea seama de consecinte.

ASTA ni se propune in locul INDUMNEZEIRII omului care este posibila prin intruparea Lui Hristos – Dumnezeu si OM si prin Sf. Taine.

SI ca sa n-avem vorbe dau un link cu una din cele mai cunoscute propovaduitoare al Posumanismului – Francesca Ferrando (opusul Pr. Sofronie -care propovaduieste indumnezeirea omului). Daca nu stiti engleza chemati pe cineva sa va traduca. Merita! Satanism pur imbracat in concepte frumoase – 25min.

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.