close
Știință și tehnică

Inovație a cercetătorilor români: Bacteriile imune la antibiotice, distruse cu suplimente alimentare pe bază de ou

Peste 23.000 de oameni mor, în fiecare an, din cauza unor boli provocate de bacterii rezistente la antibiotice. Dar E-Coli, Stafilococul Auriu și alte microorganisme letale pot fi combătute și cu suplimente alimentare pe bază de ou. Descoperirea aparține unor cercetători români care au observat că în gălbenuș se află o substanță care distruge infecțiile.

La câțiva kilometri distanță de forfota Bucureștiului, o companie specializată în producția de vaccinuri pentru păsări, a realizat o premieră mondială, care ar putea salva mii de vieți omenești. Cercetătorii au pregătit o serie de suplimente alimentare care pot combate cu succes E-Coli, Stafilococul Auriu și alte bacterii letale rezistente la antibiotice.

Totul a început în anul 2010, când cercetătorii, în colaborare cu specialiștii Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș, au recoltat bacterii de la pacienții care nu răspundeau la tratamentul cu antibiotice. Bacteriile au fost folosite la realizarea unui vaccin pentru găini. Biologii au observat că în gălbenușul de ou este prezentă Imunoglobulina Y, o substanță care distruge cele mai periculoase bacterii.

Pe baza imunoglobulinei Y au fost realizate mai multe suplimente alimentare care sunt consumate, în prezent, de mii de români care suferă de infecții. Produsele au fost avizate de Institutul de Bioresurse Alimentare și ar urma să fie testate și în spitale.

În prezent, românii ocupă locul al doilea în Europa la consumul de antibiotice în Europa. Din cauza excesului de antibiotice, tot mai multe bacterii care provoacă boli grave se adaptează la tratamente mai puternice.

TVR

Tags : bacteriie-colistafilococul auriu

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.