close
ActualitatePromovate

Proiectul „Drumul Cantacuzinilor” în atenția Consiliului Județean Prahova

Vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Ludmila Sfîrloagă a participat marți, 10 octombrie 2017 în localitatea Filipeștii de Târg la ședința de lucru privind proiectul ‘Drumul Cantacuzinilor‘. Acesta are nu doar o componentă turistică, ci în primul rând una istorică, culturală și spirituală, itinerariul urmărind localități din județul Prahova unde există edificii ale familiei boierești cu origini bizantine care a marcat istoria Țării Românești în secolul XVII și începutul secolului XVIII și a lăsat în urmă importante construcții arhitecturale — familia Cantacuzino. Prin dezvoltarea acestui proiect se are în vedere restaurarea unora dintre conacele sau bisericile ce au aparținut acestei familii.

La întâlnirea de astăzi au fost prezenți reprezentanți ai unor primării aflate pe traseul Drumul Cantacuzinilor: Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Măgureni, Câmpina, Comarnic, Bușteni precum și reprezentanți ai Comunității Elene din România, ai ambasadei Republicii Elene din România; reprezentanți ai operatorilor de turism; reprezentanți ai Asociației pentru Promovarea și dezvoltarea Turismului Prahova; reprezentanți ai Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova; președintele Societății Cultural-Istorice ,’Mihai Viteazul’ Ploiești — Mircea Cosma, unul din inițiatorii acestui proiect ambițios.Comunitatea Elenă din România, prin domnul deputat Dragoș Zisopol va sprijini acest proiect istoric, încercând să îl promoveze și pe plan internațional prin implicarea unor tur operatori de turism străini.

La finalul ședinței de lucru vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Ludmila Sfîrloagă a mulțumit tuturor celor implicați, arătându-se plăcut surprinsă de rezultatele întâlnirii și subliniind importanța acestui proiect de promovare a trecutului istoric, proiect ce va contribui la dezvoltarea durabilă și armonioasă a localităților aflate pe itinerariul ‘Drumului Cantacuzinilor’ și a Județului Prahova.

C.J.

Tags : cj prahovadrumul cantacuzinilorjudetul prahovaludmila sfirloaga

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.