close
Actualitate

Integrarea instrumentelor TIC în planurile de lecție pe platforma Graasp

Astăzi, 29 martie 2019, a avut loc, la sediul Casei Corpului Didactic Ploiești, conferința cu tema ”Integrarea instrumentelor TIC în planurile de lecție pe platforma Graasp”, conferință susținută de Ambasador Go-lab Dna Lidia Ristea și moderată de inspectorul școlar pentru proiecte educaționale europene Dl Aurel Graur.

Grupul-țintă a fost format din cadrele didactice din învățământul gimnazial și liceal.

În contextul actual al digitalizării, învățământul românesc are nevoie de o varietate de programe și platforme ce servesc ca mod de învățare pentru elevii pasionați de informatică și nu numai.

Generația tech este o generație adictivă care vede tehnologia ca pe un “must have “și, practic, a preda prin mijloace tradiționale devine din ce în ce mai greu la momentul actual.

Conferința a pus accentul pe prezentarea platformei Graasp, dar și pe alte site-uri ca European School Net Academy, Scientix, Go-lab, platforme de învățare unde profesorul poate creea un plan de lecție precum și lecții interactive, iar elevii pot participa online și completa diverse task-uri și quiz-uri menite să le fixeze cunoștințele la o anumită materie.

Bineînțeles, interdisciplinaritatea este o metodă ce nu mai poate fi ignorată, profesorul fiind nevoit să pună accentul pe aceasta dimensiune.

Conferința s-a încheiat cu o Invitație la curs, unde profesorii vor aprofunda metodele interactive de predare.

(Grațiela Avram)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.