close
CronicăPromovate

Intimidat și fără nicio noimă, 23 decembrie 1989

Cristian Botez

Acestea, mi-a luat ceva timp să le găsesc, sunt primele mele fotografii de la Revoluția din Decembrie 1989.

Pe 21 decembrie, când m-am dus în Piața Universității, la 12.30, după ce am plecat de la Întreprinderea Energomontaj, unde lucram ca funcționar, luând metroul de la „Piața Sălăjan”, ieșind, apoi. pe la Teatrul Național-Piața Universității, exact lângă scutieri(milițienii MAI cu căști albe si scuturi), ATUNCI, așadar, logic că nu aveam niciun aparat foto la mine!

Nici a doua zi, în față la CC al PCR, când a fugit Ceuașescu cu elicopterul, și toată ziua și seara, spre miezul nopții, nu am avut aparatul foto.

Abia pe 23 Decembrie, când am plecat de acasă, din Drumul Taberei, Drumețul, PE JOS, am luat la mine aparatul. Un FED fabricat în URSS.

Acestea sunt primele fotografii făcute. Cu film/peliculă AZOMUREȘ. Apoi sute altele, timp de trei săptămâni cât am stat pe străzi!

Prima poză e pe Strada Știrbei Vodă, înainte de a intra spre Palatul RSR(pe atunci), actual și de la început, Palatul Regal,

A doua este chiar de vizavi de Sala Palatului, pe diagonală față de Biserica Luterană. Zeci de tancuri înconjurau intimidant, și fără nicio noimă, Palatul Regal.

Aveam 24 de ani:
Prieteni, mai ales, voi, cei mai tineri decât mine! Așa s-a scris istoria!

Fotografii, 23 decembrie 1989: Cristian Botez

(Text/Foto Cristian Botez)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.