close
ActualitatePromovate

Întrebări despre teste

 

A intrebat vreun jurnalist, ieri, la vreuna din savantele televiziuni de stiri, ce presupune, in detalii tehnice, operatiunea de vaccinare in masa, in Bucuresti?
2.0000.000 de locuitori.

1.Cate teste sunt disponibile acum si care este fluxul(in masura in care exista un program cert de achizitii) si pe cat timp se intinde?

2.Cate laboaratoare, in spitale, clinici-de stat si private, exista in Bucuresti si ce personal exista pentru prelucrarea testelor.

3. Cat va dura operatiunea de testare din perspectiva laboratoarelor? Cati medici si personal medical auxiliar exista in reteaua de laboratoare si ce program dedicat exclusiv testelor COVID-19 va fi pus la punct?

4. Durata de prelucrare a unui test, pana la aflarea rezultatului, este de 4 ore. 2.000.000 de oameni testati=8.000.000 de ore de munca in laborator.

5. Cine si cum va organiza actiunea de deplasare e echipelor medicale la domicilii, de cat personal specializat pentru recoltarea probelor intr-o astfel de situatie, in conditiile in care majoritatea sunt angrenati in activitatea din spitale!

6. Cum se fac listele pacientilor care vor fi testate cu prioritate? Varstnici peste 65 de ani, oameni cu boli cronice serioase in acest context sanitar. Cine culege datele acestora, de identitae, privitoare la situatia lor medicala, adrese etc?

Si ar mai fi si multe altele!!!

(Cristian Botez)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.