close
Creștinătate

JUDECATILE MELE SI CELE ALE LUI HRISTOS

Dragii mei,

Cu un anumit prilej am fost abordat de catre un tanar care m-a intrebat “Ma mai tii minte, frate Catalin?”

I-am raspuns “Sincer nu!”
– Eu sunt x ! Ma mai tii minte?
– Nu.
– Eu sunt x cel care mai aveam 9 frati si care veneam cu hainele la spalat la tine. Chiar nu ma tii minte?

Atunci mi-am adus aminte despre ce e vorba. El pe vremea aia era un copil de cca 10-11 ani si care facea parte dintr-o familie care venea la biserica. Au ales sa nu faca avort cu consecinte in ce priveste confortul.

Unul din lucrurile pe care le facea mama acelei familii era ca spala la mana toate rufele.

I-am zis la un moment dat tatalui acelei familii: – Frate eu am masina de spalat care are capacitate mare si mult detergent, nu vrei sa-i trimiti pe cei mari cu rufele la mine? Credeti-ma ca am insistat mult ca sa accepte si am zis:
Auzi, in loc sa spalti rufe nu mai bine va rugati? Abia asa i-am convins. Credeti-ma ca se rugau mult. In acea casa TOATA FAMILIA FACEA CELE 7 LAUDE ZILNIC. Ani de zile au venit, pana cand si-au luat si ei masina de spalat.

Revin la tanarul care mi-a zis “Acum iti amintesti?”
L-am imbratisat si i-am zis ca da si ca imi cer scuze ca nu-l recunosteam, dar atunci era copil.

“Frate, acum sunt preot am o sotie medic si 3 copii. De atunci te-am pomenit la rugaciune si acum te pomenesc la Liturghie.”

Nu pot sa va explic ce bucurie NEOMENEASCA s-a declansat in inima mea.

Pentru mine nu a insemnat mare lucru ceea ce am facut, dar se pare ca Hristos a tinut sa-mi aduca aminte de asta prin acel moment de bucurie pe care n-am mai simtit-o nici pana atunci, nici dupa.

Cat de usor putem sa facem binele si ce rasplata putem sa primim! Va dati seama ce ar insemna sa devenim cetateni ai Imparatiei Cerurilor? Slava lui Dumnezeu!

Doamne ajuta!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.