close
PromovateRomânia Mare

La un pas de România: Românii din Serbia de nord-est (@TVRi)

Episod din seria „La un pas de România”, realizat de Melania Trifu, difuzat pe 7 iunie, de la ora 21:00, la TVR Internaţional.

În Serbia de Nord-Est trăiesc sute de mii de români, unii dintre ei declaraţi oficial. Oamenii sunsţin că, deşi Constituţia Republicii Serbia prevede în mod expres drepturile minorităţilor naţionale, ei nu au beneficiat nicicând de ele. Afirmă că nu există educaţie în limba maternă în şcoli, nu au mass-media în limba română, nu au dreptul să-şi construiască biserici ortodoxe române. În luna martie a acetui an a avut loc o întâlnire între reprezentanţii minorităţilor româneşti din Serbia de Nord-Est şi mai mulţi oficiali ai statului sârb, unde s-a discutat despre drepturile şi libertăţile lor. Românii însă, nu mai cred în promisiuni.

(Canal YouTube TVR)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.