close
CreștinătatePromovate

Judecătoria Constanța a suspendat demolarea bisericii „Izvorul Tămăduirii”

Judecătoria Constanța a decis, joi 16 iunie, suspendarea procedurilor de demolare a Bisericii „Izvorul Tămăduirii”, informează Ziua de Constanța, citată de Rostonline.

Iată decizia instanței:

„Solutia pe scurt: Admite cererea de suspendare provizorie a executării silite formulată de contestatoarea … . În temeiul art. 719 alin. (7) C. proc. civ., suspendă provizoriu executarea silită efectuată în dosarul de executare nr. 234/2022 al B.E.J. Beciu Stelian, până la soluţionarea cererii de suspendare a executării silite formulate în cadrul dosarului nr. 14901/212/2022 al Judecătoriei Constanţa. În temeiul art. 719 alin. (8) C. proc. civ., prezenta încheiere se comunică din oficiu şi de îndată B.E.J. Beciu Stelian. Fără cale de atac. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, conform art. 402 teza finală C. proc. civ., astăzi, 16.06.2022.

Stelian Beciu a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că „într-adevăr, procedurile sunt suspendate, în prezent”.

Reprezentanții Primăriei Constanța au transmis că „Respectăm și nu comentăm deciziile instanței”.

Reamintim că biserica „Izvorul Tămăduirii” din Constanța este subiect de dispută între Primărie și Arhiepiscopia Tomisului. Edilii au acordat autorizație de construire pentru lăcaș, în altă parte, pe care apoi l-au anulat, cerând demolarea bisericii.

Arhiepiscopia cere să fie respectată înțelegerea inițială, prin care biserica s-ar fi construit, cu autorizație, în altă parte.

Via https://r3media.ro

Foto: Ziua de Constanța

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.