close
Creștinătate

LA MULTI ANI, RUSIA! TARE CONTRADICTORIU SIMT DESPRE TINE!

Dragii mei,

Nu exista NIMIC mai contradictoriu in mine decat sentimetele fata de Rusia.

PE DE O PARTE IUBESC ORTODOXIA SI CULTURA RUSA

Sfintii sai IMENSI – Serafim de Sarov, Siluan Athonitul, Ambrozie de la Optina, Andrei Rubliov, Gherman din Alaska, Ignatie Breancianinov, Ioan din Kronstadt, Ioan Rusul, Paisie de la Neant, Teofan Zavoratul, Xenia, Luca, necanonizatul inca Sofronie Saharov, etc
I-am citit si incerc sa fac ce pot din invatatura lor inestimabil de pretioasa.
Cinste voua ca v-ati canonizat sfintii din inchisorile comuniste!

Cultura uriasa a Rusiei – Feodor Mihailovici Dostoievsky, Lev Tolstoi, Anton Cehov, Puskin, Serghei Prokofief, Alexandr Soljenitin etc
I-am citit si ascultat. Au fost cele mai puternice experiente culturale din viata mea. M-au marcat profund Fratii Karamazov, Crima si pedeapsa, Invierea, Anna Karenina, Sonata Kreutzer. Le recomand tuturor.

PE DE ALTA PARTE URASC POLITICA RUSIEI
Basarabia, Gulag, multa moarte, tezaurul. Pentru asta eu inca astept macar ca cineva sa-si ceara scuze oficial

EXPERIENTA PERSONALA CU RUSI INTALNITI
Am povestit aici despre manastirea Pantelimon de la Athos. Am vazut cei mai traitori monahi, cei mai traitori crestini si copii care stateau stana de piatra ore in sir in Biserica. Am scris despre experienta din sala de mese de la manastire. Ce n-am scris este ca in ultima zi la Athos era furtuna pe mare si nu circulau feriboturile. Eram disperati pentru ca trebuia sa ne intoarcem in tara. Rusii ne-au dus cu un fel de transportor de teren (cred ca era o masina de transport de trupe) pana la granita Sf. Munte prin niste zone off-road.
Ma impresioneaza si faptul ca pe stema Rusiei se afla un sfant – Sfantul Gheorghe.

Dar peste toate sunt in dilemma: Unde sa-i incadrez la APROAPELE sau la Vrajmasi?
Voi ce ziceti?

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.