close
Repere

UN SOLDAT A LUI HRISTOS – MINA (+) 7 IUNIE 2018 VESNICA LUI POMENIRE!

Arhimandritul Mina Dobzeu a intrat in slujba lui Hristos din frageda copilarie de la varsta de 13 ani.

S-a nevoit ca si calugar, a fost veteran de razboi si apoi inchis in inchisorile comuniste si in vremea lui Dej si in cea a lui Ceausescu.

Aflat la închisoarea Jilava, pe 15 martie 1960, Mina Dobzeu l-a convertit la credința ortodoxă pe marele cărturar Nicolae Steinhardt

De-a lungul anilor a scris 12 cărți.

A avut mii de ucenici si a intors la credinta ff multi oameni.

Părintele arhimandrit Mina Dobzeu a fost înmormântat la Catedrala din Huşi

Asa suna sec o biografie, dar sa ne gandim ce au insemnat lungile nopti de priveghere ca si calugar. Ce au insemnat torturile din cei 11 ani petrecuti in inchisorile comuniste.

Cu toate aceste CUTREMURATOARE patimiri, parintele a ajuns la o inalta treapta a rugaciunii neincetate si a avut si viziuni profetice.

La sfarsitul vietii era orb, surd si aproape paralizat. A rabdat TOTUL pana la sfarsit.

Ce exemplu de viata crestina! Ce stalp impotriva marxismului si NEOMARXISMULUI!

Un crestin de AZI care va sta la judecata DREPT MARTURIE pentru toti cei care am fost contemporanii sai.
Ce vom putea zice noi in apararea noastra cand vom fi intrebati despre MARTURISIREA noastra, despre faptele noastre de credinta, despre nevointa noastra, etc ? Eu unul voi intra in pamant de rusine.

Mai jos aveti un mic cuvant de invatatura.

Doamne ajuta!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.