close
Personalități

Mihai Șora: „E imposibil să fii cetățean al lumii, dacă nu ești cetățean al cetății”

Am fost captivată de carisma domnului Mihai Șora, filosof și scriitor. membru de onoare al Academiei Române, care timp de două ore a răspuns întrebărilor adresate de iubitorii de cultură prezenți la Intersecțiile de miercuri, eveniment moderat de Svetlana Cârstean la Rezidența BRD Scena 9. 

Domnul Mihai Șora este a doua personalitate culturală,cu vârsta formată din 3 cifre, despre care am onoarea de a realiza un material scris și filmat pentru platforma culturală Verbs describe us – Susținem #culturacastildeviață. Prima personalitate a fost pictorița și arhitecta Medi Wesler Dinu, care și-a sărbătorit ziua printr-o expoziție care a bucurat zeci de iubitori de artă, la Centrul Cultural Casa Artelor.

Cu o prezență de spirit extraordinară, cu o agerime a minții fantastică și o vitalitate excepțională în sonoritatea vocii, domnul Mihai Șora a vorbit despre copilărie, despre admirarea cerului cu stelele, despre importanța alegerii mentorilor, despre faptul că nu se simte bătrân, ba dimpotrivă, se simte foarte tânăr, despre necesitatea libertății în cuget și simțiri, despre bucuria prieteniei și despre faptul că nu a încetat niciodată să aibă întrebări, fără ca acest fapt să fie o deformare profesională.

Tags : culturaMihai Șorastil de viata

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.