close
Social

Ministerul Culturii: Vor fi verificate condițiile montării unor ferestre PVC la Biserica Episcopală Curtea de Argeș

Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) va trimite o echipă pentru a verifica activitatea Direcției Județene pentru Cultură Argeș, pentru a constata dacă se impun sau nu sancțiuni, după ce la Biserica Episcopală “Adormirea Maicii Domnului” Curtea de Argeș au fost montate ferestre din tâmplărie PVC.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul MCIN, Biserica Episcopală “Adormirea Maicii Domnului” Curtea de Argeș, face parte din ansamblul Mănăstirii Argeșului, avînd cod LMI AG-II-m-A-13628.01, din anul 2005, lăcașul fiind inclus în Programul Național de Restaurare, cu lucrări de înlocuire a învelitorii metalice, de curățare a zidurilor exterioare și de refacere a frescei.

“În timpul acestor lucrări de restaurare au fost montate, în interiorul bisericii, la ușa de acces și la ferestrele din pronaos, protecții de geam termopan, cu tâmplărie PVC, de culoare neutră (maro), reversibile (fixate cu spumă poliuretanică). Protecțiile dublează geamurile originale și ușa metalică de acces, împotriva prafului și intemperiilor. Montarea acestor protecții s-a făcut fără avizul Ministerul Culturii și Identității Naționale. În urma repetatelor inspecții la monument, reprezentantul Direcției Județene pentru Cultură Argeș a constatat că protecțiile nu afectează aspectul exterior al monumentului, volumetria sau fresca bisericii, iar înlăturarea lor se poate face fără a deteriora monumentul”, precizează comunicatul.

Potrivit MCIN, Direcția județeană pentru Cultură Argeș a notificat Episcopia Argeșului și Muscelului în această privință, punându-i-se în vedere ca, la terminarea lucrărilor de restaurare exterioară, protecțiile să fie demontate.

“Lucrările de restaurare se încheie în această toamnă. Ministerul Culturii și Identității Naționale va trimite o echipă pentru a verifica activitatea Direcției Județene pentru Cultură Argeș și pentru a constata dacă, în urma acestui episod, se impun sau nu sancțiuni”, mai precizează sursa citată.

D.P.

Tags : biserica episcopala curtea de argesinvestitiiministerul culturii

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.