close
PromovateRomânia Mare

MOLDOVA – ÎN IZOLARE ABSOLUTĂ! Cozi imense la vama Leușeni: Zeci de moldoveni sunt întorși din drum la frontiera română

timpul.md

Zeci de moldoveni au format cozi imense la vama Leușeni și frontierele române, încercând să ajungă în mai multe state din Uniunea Europeană pe timp de pandemie. Chiar dacă la frontiera Republicii Moldova acestora le este permis să treacă prezentând doar pașaportul, de la frontiera română aceștia au cale întoarsă.

Mai mulți internauți au distribuit pe rețelele sociale fotografii cozile imense de la vamă.

Solicitată pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat că la frontiera Republicii Moldova, cetățenii sunt supuși unui control simplu și sunt lasați să treacă, însă ulterior, aceștia sunt întorși de la frontiera română.

„La ieșirea din Republica Moldova noi nu solicităm acte de contracte de muncă, programări, ci doar pașaportul. Toți sunt supuși termometriei pentru a ne asigura dacă nu prezintă simptome de Covid-19. Zeci de moldoveni sunt întorși de la frontiera română pentru că nu întrunesc condițiile de intrare pe teritoriul UE”, a declarat Raisa Novițchi.

Am solicitat și reacția reprezentanților de la Poliția de Frontieră Română, iar purtătorul de cuvânt al PTF România, Lazăr Denis, a declarat că toate persoanele care se prezintă în această perioadă la frontieră sunt supuse unor controale riguroase efectuate de toate autorităţile cu competenţă în punctele de frontieră, inclusiv de reprezentanţi ai Direcţiilor de Sănătate Publică şi Autorităţilor Regionale Vamale de la frontierele externe.

„Se permite intrarea în ţară a cetăţenilor străini doar în situațiile de excepție prevăzute expres în cuprinsul Hotărârii privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În cazul cetăţenilor moldoveni care sunt în tranzit şi se deplasează în scop de muncă spre Italia, acestora li se va permite continuarea călătoriei, cu respectarea cadrului normativ aplicabil şi a prezentării documentelor care dovedesc scopul călătorie (tranzit)”, a declarat purtătorul de cuvânt.

(timpul.md)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.