close
Editorial

Nicușor, a cărui mamă e bărbat, și Kelemen, ai cărui părinți sunt etnici maghiari…

…deocamdată, nu propovăduiesc violența pentru că și-ar lua-o peste bot. Nu au nici curajul legionarilor pentru că nu au niciun fel de credință. Valorile lui Nicușor se bazează pe democrație, transparență și integritate. De exemplu, familia nu e un subiect de vorbit în public. Democratic, transparent și integru e să dai bir cu fugiții când cineva te întreabă dacă familia e aia din care se nasc copii sau ailaltă în care discernământul e înlocuit cu sinceritatea: Da! Mama ta e bărbat, descurcă-te, noi ne-am făcut datoria de părinți democratici, transparenți și integri.

Pentru Kelemen valorile se bazează pe autostrăzi. Ah, dacă-am mai fi avut niște kilometri de autostradă în plus, ce petrecere am fi trântit noi de Întâiu Decemvrie, la brețetă, cu toată austro-ungurimea. De la PetromV, până la taberele de vară din Tușnad. Și nici în acest caz nu e vorba de violență sau curaj nebun, că-i mai bine așa, iar femeia aia îmbrâncită, la ea în țară, de suflul lui Viktor de la tribună, nu se pune! Una, nu-i niciuna, vorba românului…

Iată o neașteptată înfrățire radicală și insolită între români și unguri. Fără violență, fără credință dar, mai ales, fără ideologie.

Democrație, transparență și integritate la Nicușor, O mie de ani.. de creativitate valoroasă, afară de autostrăzi, că alea trebuiau făcute exclusiv de români, la Kelemen.

Nu că n-ar fi vorba de valori, dar și la unul și la altul acestea mai înâi se bazează pe ceva, inclusiv pe creativitate, pentru ca mai apoi să vedem și noi, în realitate, despre ce e vorba.

De aceea, cei doi, nu vorbesc decât despre baza valorilor și nu despre valori în sine cum ar fi familia sau viața comună în cetate. Respingând acest fel de valori, bineînțeles că toate celelalte (democrație, autostrăzi, etc) care succed și nicidecum nu sunt o bază, nu mai au sens.

Să stai, să fii integru și democratic și transparent și să faci la autostrăzi de-a-n boulea!? Păi, nici nu-ți rămâne altceva de făcut, dacă-i asculți. Că n-au nici idei, să-și facă o amărâtă de ideologie și nu-s nici politicieni, că partidu lor e etnic, pe vecie.

D’aia repetăm și noi, cu străbunii noștri, că nici măcar extremiști ca lumea n-avem!

S.S.

Tags : autostrazietnicietniekelemen

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.