close
PromovateSport

Nu am văzut meciul

Nu am văzut meciul U Cluj – Sepsi, dar aflu că niște banere afișate de suporterii clujeni au determinat brigada de arbitri să întrerupă partida, pe considerentul că ar conține mesaje xenofobe. Am văzut și eu bannerele care de fapt reprezintă niște borne din istoria României! Mă gândesc că pe lângă bannere, au mai fost și scandări! Posibil!
Periodic mă duc în Ardeal, locul în care mă simt foarte bine! Interacționez maxim cu cetățeni români de etnie maghiară, raporturile de conviețuire fiind absolute normale, fără conflicte! Toată această furie pornește doar de la “mințile luminate” politice, care doar întărâtă, deși știu clar că nu au nici o șansă de izbândă în privința viselor lor aberante. Unul dintre cei care tot bagă bățul prin gard este ministrul Sportului, Eduard Novak, cel al cărui mandat are ca obiectiv să facă poze cu campionii! Cât sunt eu de permisiv, dar nu pot să-I accept ieșirile mincinoase și ignorante care au darul doar să enerveze.
Ultima nefăcută! Cu ocazia zilei naționale a Ungariei (20 august), la Cluj, în organizarea UDMR, s-a desfășurat evenimentul intitulat “Oazis by RMDSZ”, în perioada 18-21 august. De altfel, și pe site-ul dedicat evenimentului se scrie “RMDSZ Oázis a Kolozsvári Magyar Napokon”, adică „Oazis – UDMR la Zilele Ungariei la Cluj”. Până aici, ceva relativ normal.
Printre cei care au ținut prelegeri la Cluj s-a numărat și nefericitul de Eduard Novak. Cum a interpretat el, pe facebook, participarea la eveniment, în limba română? Auziți aici: „Ieri, la Oazis by RMDSZ, organizat în cadrul Zilelor Culturale Maghiare din Cluj-Napoca, am depănat amintiri, am vorbit despre ciclism, despre situația ciclismului în România și despre Jocurile Paralimpice cu bunul meu prieten Zoltán Szép. Mulțumesc tuturor celor care au venit, a fost minunat să fiu la Cluj, să particip în această sărbătoare a orașului”. Deci, el spune că evenimentul s-a numit Zilele Culturale Maghiare din Cluj Napoca, și că semnificația zilei ar fi o sărbătoare a orașului! De fapt, evenimentul s-a numit Zilele Ungariei la Cluj, iar sărbătoarea era cea națională a Ungariei, și nicidecum a orașului Cluj Napoca. Mesajul corect adresat națiunii române, din calitatea de ministru în Guvernul României, a fost cel din limba maghiară. Ăla din limba română a fost o păcăleală! Și atunci, nu-ți vine să le dai dreptate suporterilor de la Cluj, primii păcăliți de Novak? Pe băiatul ăsta nu-l judecă nimeni? Chiar e de capul lui în țara asta? Astfel de minciuni nu pot fi interpretate ca instigări?

Florin Gongu

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.