close
CreștinătateCronicăPromovate

O duminică la Parohia Ortodoxă din Ibiza

Ieri, 30 Octombrie 2022, am fost sa ne împărtășim, Paula, prietena mea din Cordoba și Aneta Paulina, fata mea, la Parohia Ortodoxa „Trei Ierarhi”, din Ibiza.

Ibiza în noiembrie e un vis, iar prietena mea, a acceptat cu bucurie vizita la biserica noastră. Ea este catolica, și  isi iubește tradițiile învățate in familie, în special de la bunica ei Paula.

A plans de emoție ascultând cântarea preotului și a cântăreților bisericești. A aprins lumânări pentru  vii și pentru morți, în special pentru bunica Paula. A spus ca a simțit umanitatea și i-a plăcut ca cei mici erau lăsați sa zburde prin biserica și sa se învârte pe lângă strana preotului.
Mereu și-a imaginat comunitatea noastră ca una închisă însă s-a simțit bine primită.
Ne-am împărtășit, am stat la parastas și am primit pomana. Cozonaci, coliva, pâine și vin, Paula le-a primit cu bucurie și smerenie pe stomacul gol.
Am sărbătorit moartea și viața împreună, în cetatea din Ibiza.

 

 

Text si fotografii de Ana Raisa Manole

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.