close
Neo-Babilon

O victorie importantă

O curte de apel din Statele Unite a decis săptămâna trecută că lobby-ul LGBTQ nu poate să-i oblige pe cineaștii creștini să filmeze pentru “nunți” gay.

Telescope Media este o mică firmă de producție video ai cărei patroni promovează viziunea creștină asupra căsătoriei. Firma a fost obligată de Statul Minessota să filmeze și la “nunți” pentru cupluri de același sex; dacă nu, firma nu avea voie să mai filmeze deloc la niciun fel de nunți. Telescope Media a câștigat procesul la curtea de apel, ceea ce înseamnă că pot refuza, din motive de conștiință, acele comenzi care contravin convingerilor lor religioase.

Aceasta se adaugă unei alte victorii pe care a a repurtat-o anul trecut un cofetar din Colorado, Jack Phillips, care a câștigat după aproape opt ani de luptă un proces la Curtea Supremă a Statelor Unite, proces care îi garantează libertatea de conștiință. Phillips fusese obligat să aleagă – ori face torturi inclusiv pentru “nunțile” gay, ori nu mai face torturi deloc. Mai mult, bărbatul a fost supus unui proces de reeducare, timp de doi ani, a primit numeroase amenințări cu moartea, și a fost victima unui linșaj mediatic intens.

Pare o victorie mică, însă în contextul actual este o victorie importantă pentru libertatea de exprimare.

(Gabriel Popa)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.